Kevin De Bruyne zoals verwacht genomineerd voor Speler van het Jaar in Engeland, maar hij moet afrekenen met vijf kleppers

 ©  Manchester City FC via Getty Ima

Rode Duivel Kevin De Bruyne is een van de zes genomineerden voor de PFA-trofee voor de Speler van het Jaar in de Premier League, zo maakte de Professional Footballers’ Association woensdag bekend.

Bron: BELGA

In de verkiezing neemt KDB het op tegen Harry Kane (Tottenham Hotspur), Sadio Mané, Mo Salah en Virgil van Dijk (allen Liverpool), en Cristiano Ronaldo (Manchester United). De winnaar wordt op donderdag 9 juni bekendgemaakt. 

De voorbije twee jaar ging de trofee van de Engelse spelersvakbond telkens naar De Bruyne en ook dit jaar is hij samen met Mo Salah de topfavoriet. De Egyptenaar pakte de onderscheiding in 2018, een jaar later ging zijn ploegmaat Van Dijk ermee aan de haal. Met Eden Hazard (2015, destijds bij Chelsea) staat er nog een Belg op de erelijst. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een tiental dagen geleden werd De Bruyne reeds verkozen tot Premier League Player of the Season. De draaischijf van Manchester City kreeg deze onderscheiding al eens in 2020 en volgde op de erelijst zijn Portugese ploegmaat Ruben Dias op. Het was al de vierde keer dat de award naar een Belg ging. Vincent Kompany beet de spits af in 2012 en drie jaar later was het de beurt aan Eden Hazard.

De Bruyne kende met vijftien competitiedoelpunten en acht assists een bijzonder productief seizoen in de Premier League, waar hij met Manchester City een tweede landstitel op rij veroverde. KDB liet begin vorige maand van zich spreken met liefst vier doelpunten in het duel tegen Wolverhampton Wanderers, waarvan drie in amper 24 minuten. 

Naast de trofees van de spelersvakbond PFA en de schrijvende pers FWA is het zowat de belangrijkste onderscheiding van het seizoen. De schrijvende pers verkoos eerder al Salah tot beste speler van het jaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten