Wielrennen Elite Pistemeetings in Duitsland

Tandpijn verstoort de trainingen van Robbe Ghys: “Hopelijk geen antibiotica”

In het najaar verschuift de focus van Robbe Ghys naar het pistewerk. © Erik Westerlinck

Tijdens het Pinksterweekend is pistecoach Kenny De Ketele met Robbe Ghys, Lindsay De Vylder, Gianluca Pollefliet en Tuur Dens aan de slag in Singen en Dudenhofen. De opdracht is punten pakken om met een gerust gemoed naar de kampioenschappen toe te leven.

Freddy De Geest

Na een uitstekend voorjaar, met een vijftiende plaats in Gent-Wevelgem als hoogtepunt, laste Robbe Ghys na de Ronde van Vlaanderen enige rust in. In Veenendaal-Veenendaal pikte De renner van Sport Vlaanderen-Baloise de draad opnieuw op. Vorige week reed Robbe de Ronde van Noorwegen. “Ik had er last van een slapend been en wist niet meteen wat er scheelde. Gesukkel met de tanden blijkt de boosdoener. Een gezwollen kaak hindert me, maar ik hoop donderdag de trainingen te kunnen hervatten. Hopelijk moet ik geen antibioticakuur beginnen, want dat is nooit bevordelijk voor de conditie”, vertelde Robbe, net nadat hij een wandeling met zijn hond had afgewerkt.

Punten pakken

In de aanloop naar de kampioenschappen is punten verzamelen belangrijk. “In die context gezien zijn de meetings in Singen (zaterdag en zondag, red.) en Dudenhofen (maandag, red.) belangrijk. We zitten redelijk goed, maar weldra vallen er punten weg en dus moeten we de pot bijvullen. Met Lindsay ga ik de ploegkoers rijden. In de andere disciplines proberen we ook goede resultaten te laten optekenen. Na dit piste-intermezzo is de Elfstedenronde in Brugge het opstapje naar de Baloise Belgium Tour waaraan ik goede herinneringen bewaar. Vorig jaar won ik de rit in Maarkedal voor mijn vluchtgezellen Remco Evenepoel en Gianni Marchand.”

In het najaar gaat de focus opnieuw naar de piste. “In München (11-16/8) is het EK, in Saint-Suentin-en-Yvelines (12-16/10) het WK. Voor het omnium pas ik. Uiteraard staat ook de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent op mijn programma. Nu Kenny er niet meer bij is, moet ik zijn rol overnemen en dat is niet de meest evidente opdracht”, voegt Robbe, die eind juli vader wordt, er aan toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten