Na aanslag in Uvalde al 20 nieuwe ‘mass shootings’ in de VS, woensdag zelfs drie gelijktijdige schietpartijen

Uvalde, Texas ©  AP

Er zijn al minstens 20 nieuwe massaschietincidenten geweest, minder dan twee weken na de schietpartij op de basisschool in Uvalde, Texas. Woensdag hadden de Verenigde Staten zelfs te maken met drie gelijktijdige schietpartijen.

svzBron: Huffpost, The Trace

Volgens het ‘Gun Violence Archive’, dat schietpartijen met ten minste vier slachtoffers registreert, zijn er sinds de aanslag van 24 mei in Uvalde minstens 20 nieuwe massaschietpartijen vastgesteld. Veertien van de incidenten vonden plaats tijdens het ‘Memorial Day’-weekend eind mei.

Woensdag vonden er zelfs in drie verschillende staten gelijktijdig schietpartijen plaats. Vier mensen werden gedood in Tulsa (Oklahoma), een student werd neergeschoten in Los Angeles en een vrouw was het doelwit in een nagelsalon in Pennsylvania, aldus de Amerikaanse autoriteiten. Die laatste twee schietpartijen worden door het ‘beperkt’ aantal slachtoffers niet aan de lijst van officiële massaschietpartijen toegevoegd.

LEES OOK.Het rouwende Uvalde begint met slachtoffers van schietpartij te begraven

  De drie schietpartijen zijn slechts een van de vele incidenten die dagelijks in de Verenigde Staten plaatsvinden. Volgens de non-profitorganisatie ‘Everytown for gun safety’ worden elke dag meer dan 110 mensen gedood met vuurwapens en raken meer dan 200 Amerikanen gewond.

  De schietpartijen woensdag komen iets meer dan een week nadat een achttienjarige schutter het vuur opende in de Robb Elementary School in Uvalde, waarbij negentien kinderen en twee leraren om het leven kwamen.

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Aangeboden door onze partners

  Lees ook

  Hoofdpunten