Kleine prins Louis (4) steelt de show op balkon tijdens jubileum Queen

De Britse Koningin Elizabeth zit 70 jaar op de troon en dat wordt uitgebreid gevierd in het Verenigd Koninkrijk. Maar het was vooral de kleine prins Louis die de aandacht trok met zijn gekke bekken.

svz

Vier dagen vol festiviteiten voor het platina jubileum van de Britse Queen Elizabeth zijn donderdag van start gegaan met een militaire vertoon, een patriottische menigte van vele duizenden en een koninklijke reünie. De komst van de koningin trok veel volk, maar het was vooral de kleine prins Louis die de aandacht trok.

LEES OOK. De vorige keer waren ze met 45, nu met 17: het balkonmoment toont altijd hoe het er in Buckingham Palace aan toegaat

Aan het einde van de militaire parade verscheen de Queen op het balkon, vergezeld door de rest van de koninklijke familie: haar kinderen, prins Charles, prinses Anne en prins Edward, hun partners en haar kleinzoon prins William en zijn vrouw Kate Middleton en hun kinderen.

Maar het was niet de Queen zelf, maar de kinderen van prins William en zijn vrouw Kate Middleton die de aandacht trokken. Met de gekke bekken van de kleine prins Louis in het bijzonder.

Koningin Elizabeth, prins George, Kate Middleton en prinses Charlotte 

Koningin Elizabeth, prins George, Kate Middleton en prinses Charlotte ©  REUTERS

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle waren niet aanwezig op de festiviteiten. Zij distantieerden zich van de koninklijke familie en zijn niet meer welkom op officiële gelegenheden. Ook prins Andrew mag het balkon niet meer betreden na beschuldigingen van seksueel misbruik.

Koningin Elizabeth, prins George, Kate Middleton en prinses Charlotte 

Koningin Elizabeth, prins George, Kate Middleton en prinses Charlotte ©  AFP

Prins Louis, Kate Middleton, prinses Charlotte en prins George 

Prins Louis, Kate Middleton, prinses Charlotte en prins George ©  AFP

Prins Louis, Kate Middleton, prinses Charlotte en prins George 

Prins Louis, Kate Middleton, prinses Charlotte en prins George ©  AFP

De Britse koninklijke familie 

De Britse koninklijke familie ©  AP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten