Man van vermoorde lerares belde haar vlak voor ze werd doodgeschoten tijdens schietpartij in Texas

 ©  AP

Een van de leerkrachten die tijdens de schietpartij in Uvalde in de Amerikaanse staat Texas werd gedood, belde in de laatste momenten nog met haar echtgenoot. Dat blijkt uit nieuwe informatie en meldt de New York Times.

Bron: New York Times

Zij zat met haar leerlingen gebarricadeerd in een klaslokaal. Hij stond buiten bij de hulpdiensten die zich verzamelden aan de schoolpoort. Leerkracht Eva Mireles kwam nooit meer levend naar buiten.

De echtgenoot van de overleden Mireles werkt bij de politie en kon nog met zijn vrouw bellen tijdens de schietpartij. Een belangrijk detail, merkt de New York Times op. Want dat zou betekenen dat minstens één agent informatie had over wat er zich in de school afspeelde tijdens de schietpartij. En dat moet bijgedragen hebben aan de reden waarom de politie niet onmiddellijk binnenviel, klinkt het. De 18-jarige schutter Salvador Ramos kon zich namelijk meer dan een uur verschansen in de school.

LEES OOK. Het rouwende Uvalde begint met slachtoffers van schietpartij te begraven

De echtgenoot van Mireles zou zich naar de school gehaast hebben, maar andere agenten zouden hem tegengehouden hebben de school binnen te dringen. Het is niet duidelijk hoe lang de twee met elkaar gesproken hebben. Ook is niet duidelijk wat er precies gezegd werd. Volgens de lokale autoriteiten zou de vrouw tegen haar man gezegd hebben dat ze “stervende” was.

Dat blijkt uit nieuwe informatie die woensdag door de lokale overheid bekend werd gemaakt over de schietpartij. Daarbij lieten twee leerkrachten en 19 leerlingen het leven.

LEES OOK. Niet iedereen in Uvalde ontving Biden met open armen na schietpartij in school: “Hij gebruikt die kinderen als stunt”

Grootmoeder werkte op de school

Een ander nieuw detail dat woensdag kwam bovendrijven is dat de grootmoeder van de schutter in het verleden werkte op de bewuste lagere school. Salvador Ramos, de 18-jarige schutter, schoot zijn grootmoeder op de ochtend van de schietpartij neer. Zij overleefde de aanval.

LEES OOK. Onze reporter in Houston bezoekt wapenbeurs van NRA: “Er is geen munitie in het gebouw. Maar het ongeladen wapengekletter is beangstigend”

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten