Dé guilty pleasure voor wie bewust bezig is met zijn eten: “Minderwaardig voedsel? Het is een delicatesse”
Zoek ‘hamburgercultuur’ op in het woordenboek, en je krijgt “overdreven consumptie” als definitie. Maar tegenwoordig heb je een échte hamburgercultuur, of beter: een cultuur van hamburgers. Zelfs in tijden waarin steeds meer mensen vlees proberen af te zweren, is de zin in een burger groter dan ooit. “Het is de ultieme guilty pleasure voor wie bewust bezig is met zijn eten.”
Tekst: Tommy Huyghebaert
Beste van Plus
Lees ook
Vlaamse klassiekers als ‘ballekes in kriekskes’ blijken dan toch niet zo Vlaams
Zo makkelijk bak je een Driekoningentaart
Geen ‘goei kotelet in goe wa boter’, wel gezonde recepten zónder vlees: Jeroen Meus kookt vegetarisch in ‘Groentekost’
Toen hij die ene foto zag, wist de peetvader van de tv-koks met zichzelf geen blijf meer