Wielrennen elite Heistse Pijl, Brussels Classic en Ronde van Limburg

Iljo Keisse is aan het laatste luik van zijn rijkgevulde carrière bezig

Iljo Keisse: “Ik heb goed getraind, maar in topconditie ben ik niet.” 

Iljo Keisse: “Ik heb goed getraind, maar in topconditie ben ik niet.” ©  BELGA

Eind dit jaar zet Iljo Keisse een punt achter zijn wielerloopbaan. In ’t Gentse Kuipke hangt de keizer van ’t Kuipke de fiets aan de haak na de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Dit weekend doorkruist de renner van Quick-Step Alpha Vinyl ons land. Overal is het een beetje afscheidnemen.

Freddy De Geest

Na de Scheldeprijs in Schoten duurde het tot de Ronde van Hongarije vooraleer Keisse (39) weer aan de slag kon. Dinsdag reed Iljo de brommerkoers in Gullegem. “Het was er niet anders dan de voorgaande jaren. Op een paar bochten na is het er altijd plankgas. Een echt goed gevoel had ik er niet. Overal waar ik kom, is het afscheidnemen en dat gaat gepaard met gemengde gevoelens. Sommige koersen sloot ik af en was ik content dat het laatste keer was. Enkele ga ik echt niet missen, andere wel voor de beleving en de sfeer die er omhangt. Het BK in Middelkerke zal wel pieken dat weet ik nu al. Een BK was vaak een doel op zich. In Anzegem was ik er heel dicht bij toen Dries De Bondt won en ik als tweede op het podium stond. Mijn ploegmakker Pieter Serry eindigde derde”, refereert Iljo naar de titelstrijd van 2020.

Met de Heylen Vastgoed Heistse Pijl, de Brussels Cycling Classic en de Ronde van Limburg wacht er dit weekend een mooi drieluik. Aansluitend is er op vaderdag de Elfstedenronde in Brugge.

“Ik heb goed getraind, maar in topconditie ben ik niet. Mijn werk doen voor de ploeg blijft mijn belangrijkste opdracht en dat zal wel lukken. Zaterdag proberen we Mark Cavendish in stelling te brengen. Zondag probeer ik op een veilige manier in Brussel te geraken”, lacht Iljo. “Als je kilometerslang op kop hebt gereden en in de finale de boel ontploft, dan moet je passen. Geraak je achterop, dan is de kans groot dat de groene vlag (de laatste wedstrijdwagen in de koers, red.) je voorbijvliegt. Vaak is die koers lastiger uit dan in de koers. Maandag rijd ik een eerste keer de Ronde van Limburg. Wat er me daar te wachten staat, weet ik niet.”

Na de goedgevulde zomer, Heusdenkoers ligt in augustus in de balans met de Ronde van Denemarken, gaat de focus een laatste keer naar de piste. “Hopelijk is er weer net voor de Gentse zesdaagse in Kopenhagen een meeting. In schoonheid eindigen, zou mooi zijn. Ik heb nog zes maanden de tijd om mijn allerbeste benen terug te vinden. Meer koersdagen zullen daarbij helpen”, blikt Iljo hoopvol naar het einde van zijn carrière.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten