Gewonde bij appartementsbrand in Sint-Pieters-Woluwe

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

In de Generaal de Longuevillelaan in Sint-Pieters-Woluwe heeft vrijdagvoormiddag een brand gewoed op de gelijkvloerse verdieping van een flatgebouw. Daarbij raakte één persoon bevangen door de rook. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Bron: BELGA

Het vuur brak omstreeks 09.00 uur uit in de keuken van een flat aan de achterzijde van het gebouw. De rook van het vuur verspreidde zich doorheen het hele gebouw, zodat de brandweer besloot tot een evacuatie van alle bewoners. Een aantal bewoners werd met een luchtladder vanop het balkon naar de begane grond gebracht, maar dat verliep zonder problemen. Een persoon was wel bevangen geraakt door de rook en werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer slaagde erin het vuur te blussen, maar de flat waar de brand heeft gewoed, is minstens tijdelijk onbewoonbaar. De bewoners van de andere flats konden naar hun woningen terugkeren, maar kregen de raad de hele verdere dag te ventileren. De oorzaak van de brand was accidenteel, aldus nog de brandweer.

Aangeboden door onze partners