KLM schrapt in pinksterweekend tot 50 vluchten per dag wegens drukte

 ©  ISOPIX

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM annuleert dit verlengde pinksterweekend tot vijftig vluchten per dag. Het bedrijf verwacht opnieuw grote drukte op de luchthaven van Schiphol en zegt zich genoodzaakt te voelen de stap te zetten “om bij te dragen aan een beheersbare situatie op de luchthaven” en in de eigen organisatie.

Bron: BELGA

Passagiers op deze vluchten worden volgens KLM omgeboekt naar andere vluchten. Ook werden op andere vluchten stoelen vrijgemaakt, zodat passagiers die hun vlucht of overstap niet halen vanwege de drukte, op een later moment van de dag alsnog kunnen vertrekken.

Daarnaast heeft KLM voor dit weekend bij wijze van proef een alternatief bagageproces opgezet, waarbij bagage later aan boord gebracht wordt. Daarmee voorkomt men dat valiezen van passagiers die uiteindelijk hun vlucht niet halen, later weer van boord gehaald moeten worden.

De voorbije weken was er al meermaals chaos op Schiphol, met urenlange vertragingen en afgelaste vluchten. De sector heeft tijdens de coronapandemie massaal personeel ontslagen, maar nu de vraag naar vliegreizen weer aantrekt, heeft men moeite om voldoende personeel te vinden.

LEES OOK. Stakingen deze zomer kunnen onze reisplannen vergallen: werkonderbreking van bagageafhandelaars Brussels Airport is wellicht niet de laatste

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten