Mark Cavendish vraagt zich na Heistse Pijl af wie er wint: “Wat is zijn naam? De Lie? De Bie?”

 ©  mpics

Mark Cavendish werd ondanks mechanische pech alsnog derde in de Heistse Pijl. Samen met tweede Nizzolo moest de Brit van Quick-Step Alpha Vinyl zijn meerdere erkennen in onze landgenoot Arnaud De Lie (Lotto Soudal). Al was een zichtbaar teleurgestelde Cavendish even diens naam vergeten.

Jens HeylenBron: Sporza

“Een beetje teleurstellend die derde plaats”, gaf Cavendish te kennen na afloop. “De jongens werkten de hele dag hard om zeker in de laatste ronde vooraan te zitten. In de afdaling van de Heistse Berg kwam mijn ketting los, dat is niet de eerste keer dat dat gebeurt dit jaar. Ik probeerde nog wel aan te klampen en zo veel mogelijk plaatsen goed te maken, maar dat is altijd moeilijk als er een sprint aankomt”, wist Cavendish. Al moest de Brit nog wel even bevestiging vragen over de winnaar: “Wat is zijn naam trouwens? De Lie? De Bie? Hij is wel erg snel. Als ik de sprint had kunnen starten bij de eerste vijf, waar ik zat voor die ketting tegenpruttelde, dan zat er meer in”, aldus Cavendish.

Ploegmaat Davide Ballerini was de man die als eerste aan de laatste beklimming van de Heistse Pijl begon. Ging hij voor eigen kans? “Hij trok het gewoon op een lint”, aldus Cavendish. “Het was nog steeds de bedoeling mij te lanceren. Maar mijn ketting heeft er nu eenmaal anders over geoordeeld en dat is heel jammer.”

Giacomo Nizzolo: “Ik miste de benen om te winnen”

“Weer tweede”, zuchtte Nizzolo na de finish. “Het was vandaag een heel nerveuze koers. De finale was ook zeer technisch, zeker met die beklimming van de Heistse Berg in de slotkilometers. Dat zorgde voor wat verbrokkeling. Iedereen wou immers in een goede positie aan die beklimming beginnen. Na de kasseizone bleven we nog met drie over die kans maakten op de zege. Het kwam er dan op aan zo lang mogelijk te wachten om de sprint in te zetten. Uiteindelijk ging ik toch aan maar zag ik die jonge Lotto-renner me nog remonteren. Hij is de terechte winnaar.”

De Italiaan blijft de ereplaatsen netjes opstapelen. “Ik moet eerlijk gezegd toegeven dat ik me niet opperbest voelde vandaag”, legde hij uit. “Het is verwonderlijk dat ik mee kon strijden voor de overwinning. Wat ik miste om te winnen? Betere benen. Had ik die gehad, dan zou mijn eerste zege misschien een feit geweest zijn. Nu moet ik tevreden zijn met de dichtste ereplaats maar dat vind ik eerlijk gezegd ook wel geen schande.”

 ©  mpics

LEES OOK. Feest bij Lotto Soudal! Arnaud De Lie sprint naar winst in Heistse Pijl en boekt vijfde profzege

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen

Meest gelezen uit de buurt