“Zwaarbewolkt en regenachtig, kans op hevig onweer”: nog tot zondagavond code geel

Themabeeld 

Themabeeld ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Zondag wordt zwaarbewolkt en regenachtig, met kans op hevig onweer. Dat meldt het KMI. Daarom blijft code geel van kracht in alle Belgische provincies: hoe oostelijker in het land, hoe langer.

jvhBron: BELGA
De weersverwachtingen voor zondag. 

De weersverwachtingen voor zondag. ©  KMI

Verspreid over het land vallen er volgens het KMI zondag tal van regen- en onweersbuien, die plaatselijk hevig kunnen zijn met veel neerslag op korte tijd. In de loop van de namiddag wordt het droger vanuit het westen. De maxima schommelen tussen 18 en 22 graden.

‘s Avonds verwacht het KMI vooral in het centrum en het oosten nog kans op regen en onweer. Het kwik zakt naar temperaturen tussen 10 en 13 graden.

Code geel blijft van kracht in alle Belgische provincies. Aan de kust tot 16 uur, in West-Vlaanderen tot 17 uur, in Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Brussel tot 21 uur, in Limburg tot 23 uur.

 

 ©  KMI

Volgende week

Maandag wordt koeler, met opnieuw kans op buien die ook gepaard kunnen gaan met een donderslag. De maxima schommelen tussen 16 en 21 graden.

Dinsdag neemt de buienactiviteit opnieuw toe, met vooral intense buien ten zuiden van Samber en Maas. Het kwik klimt naar temperaturen tussen 16 en 21 graden.

Woensdag verwacht het KMI opnieuw regen, bij temperaturen tot 20 graden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten