Politie doorzoekt woning van man die verdacht wordt van moord op Gino (9), nog veel vragen over zijn dood

De recherche is zondag in het Nederlands-Limburgse Geleen nog bezig met het doorzoeken van de woning van de man die wordt verdacht van de ontvoering van Gino en van betrokkenheid bij zijn dood. Ook vindt er een buurtonderzoek plaats. De omgeving van de woning aan de Dommelstraat is afgezet.

jvh, tibBron: BELGA

De woning ligt aan de overkant van de plek waar het lichaam van Gino werd gevonden achter een uitgebrande woning aan de Opbraakstraat. Tussen beide woningen in ligt een klein parkje met een speeltuintje en een wandelpad.

LEES OOK. Hij ging nog even voetballen, maar kwam nooit meer terug: dit weten we al over de dood van Gino (9)

Achter de uitgebrande woningen leggen mensen zondag rond de middag bloemen, knuffels en kaarsjes neer. Volgens een buurman is de woning bijna drie weken geleden uitgebrand. Er bleek een wietplantage te zitten op de bovenste verdieping. Ook een naastgelegen woning is daardoor uitgebrand.

Bloemen, ballonnen en knuffels aan het hek van de tuin waar Gino gisteren gevonden werd ©  cds

Over de omstandigheden van zijn dood is nog veel onduidelijk. Zo wilde politie gisteren op de persconferentie niet bevestigen of verdachte Donny M. de man is die woensdag mee voetbal speelde met Gino en enkele andere jongens. Ook over het motief wilde de politie nog niets kwijt, maar ondertussen raakte bekend dat hij in 2017, toen hij 17 was, veroordeeld is voor het bedreigen en mishandelen van twee jongens en het misbruik van zeker één van hen. Dat bevestigde de advocaat van één van de slachtoffers, Phil Boonen, zondag hierover op de regionale omroep 1Limburg.

LEES OOK.“Gino ligt daar, wij zijn hier. We wilden hem niet alleen laten”: onze reporter op bezoek in Geleen

Ook zijn advocaat zal de komende tijd geen duidelijkheid geven, zij liet weten geen antwoorden te zullen geven op vragen over haar cliënt en de zaak-Gino. Donny M. zit op dit moment in de gevangenis ‘in bewaring’, wat betekent dat hij enkel contact mag hebben met zijn advocaat en de politie. Dinsdag of woensdag zal hij voorgeleid worden bij de rechter-commissaris, vergelijkbaar met een onderzoeksrechter bij ons.

LEES OOK. “Plots hoorde ik een paar harde knallen”: buurtbewoners over verdachte Donny M. (22) na dood Gino (9)

Woensdag stille tocht

In de Nederlandse gemeente Kerkrade wordt woensdag een stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan de 9-jarige Gino. Er wordt nog met de politie en de gemeente overlegd over de timing en de route, zegt een van de initiatiefnemers, Ramona Nyqvist.

Volgens Nyqvist zou er zondagmiddag overleg zijn met politie, handhaving en gemeente over route en tijdstip van de stille tocht. Een woordvoerster van de politie zei daar niets van te weten. Bij de gemeente was zondag niemand bereikbaar. Ramona verwacht dat maandag meer duidelijkheid kan worden gegeven over route en tijdstip van vertrek.

Op haar Facebookpagina schrijft ze: “We gaan zorgen dat jij het allermooiste afscheid krijgt. Lieve jongen, hopelijk mag je voor altijd spelen in de allermooiste hemelse speeltuin. We zullen je nooit vergeten! Rust zacht kleine mooie engel.”

Aangeboden door onze partners