KMI kondigt code oranje af in Antwerpen en Limburg: “Intense buien, meer dan 40 liter per vierkante meter verwacht op zes uur tijd”

Het KMI heeft voor de provincies Antwerpen en Limburg zondagnamiddag waarschuwingscode oranje wegens onweer afgekondigd. Ook in een aantal Waalse provincies wordt code oranje van kracht.

jvhBron: BELGA

“Aan het begin van deze namiddag trekt een golf van plaatselijk intense buien – soms vergezeld van onweer – over ons land. Dit wordt gevolgd door een andere reeks vrij actieve buien en onweders vanaf Frankrijk. In meerdere streken ten zuiden van Samber en Maas en evenals in de provincies Limburg en Antwerpen verwachten we meer dan 40 liter per vierkante meter regen in 6 uur tijd. Lokaal is er kans op hagel en windstoten”, aldus het KMI.

Op andere plaatsen is code geel nog van kracht. Er vallen ook buien, mogelijk vergezeld van onweer, en er wordt zo’n 10 tot 30 liter per vierkante meter regen verwacht. “Hoe meer naar het westen, hoe meer de buienneiging afneemt”, aldus het KMI.

Het nummer 1722, voor niet-dringende interventies door de brandweer, blijft geactiveerd.

 ©  KMI

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten