Nieuwe rector van de VUB wordt komende twee weken gekozen

 

 ©  BELGA

Maandag opent de stemming van de rectorverkiezingen aan de Vrije Universiteit Brussel. In de komende twee weken wordt beslist of Jan Danckaert dan wel Dirk Devroey de opvolger wordt van Caroline Pauwels. Op maandag 20 juni om 12.00 uur eindigt de stemming en dinsdag 21 juni wordt de winnaar bekendgemaakt.

Bron: BELGA

De stemming verloopt volledig digitaal. Alle personeelsleden van VUB en UZ Brussel én alle VUB-studenten mogen deelnemen aan de rectorverkiezing. Mocht op 21 juni geen winnaar uit de bus komen, dan volgt een tweede ronde.

De stemmen uit de categorie van het zelfstandig academisch personeel krijgen in de uitslag een gewicht van 60 procent, die van het overig academisch personeel 15 procent, die van de studenten en van administratief-technisch personeel 10 procent en de stemmen van het personeel van het UZ Brussel 5 procent. De weging van de stemmen gebeurt onder het toezicht van een onafhankelijke gerechtsdeurwaarder.

LEES OOK. Dirk Devroey stelt zich kandidaat om rector VUB te worden: “Als ik verkozen word, stop ik met alle activiteiten waar ik nu mee bezig ben” (+)

De huidige rectorverkiezingen werden vervroegd, nadat Caroline Pauwels wegens ziekte haar ambt neerlegde. De twee kandidaten om haar op te volgen zijn de huidige rector ad interim Jan Danckaert en professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey. De nieuwe rector gaat officieel aan de slag bij de start van het nieuwe academiejaar 2022-2023, en dat voor een termijn van vier jaar.

LEES OOK. Rector Caroline Pauwels moet door ziekte haar taak doorgeven: “Je merkte aan alles dat ze van de VUB hield” (+)

LEES OOK. VUB-rector Caroline Pauwels: “Ik weet dat ik een heel ernstige diagnose heb gekregen, maar ik blijf hopen dat er genezing in zit” (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten