‘Euphoria’ en ‘Spider-man’ domineren MTV Awards, Jack Black krijgt carrièreprijs

Jack Black ©  REUTERS

De Amerikaanse actrice Zendaya stond zondag centraal bij de uitreiking van de MTV Awards. De serie ‘Euphoria’ en de film ‘Spider-man: no way home’, waarin ze telkens een belangrijke rol speelt, wonnen elk meerdere prijzen.

jvhBron: BELGA

‘Euphoria’ won de MTV Award voor beste serie, terwijl ‘Spider-man: no way home’ bekroond werd als beste film. Zendaya zelf kreeg de prijs voor beste prestatie in een reeks. In ‘Euphoria’ speelt ze het hoofdpersonage Rue Bennett. De HBO-reeks won ook in nevencategorieën als beste gevecht en beste onenightstand. 

‘Spider-man: no way home’ leverde ook de beste prestatie in een film, met acteur Tom Holland die Spider-Man speelt. Zendaya is niet alleen in de film maar ook in het echte leven zijn partner. Het koppel was niet bij de prijsuitreiking aanwezig. 

Mochten ook een beeldje mee naar huis nemen: Scarlett Johansson (beste held in ‘Black Widow’), Daniel Radcliffe (beste schurk, ‘The Lost City’) en Jennifer Lopez. Zij kreeg een ‘Generation Award’ en de prijs voor beste lied voor ‘On my way (marry me)’. Acteur Jack Black kreeg een carrièreprijs.

De MTV Awards worden toegekend op basis van de stemmen van het publiek. Ze gaan dan ook vaak naar grote producties.

Jennifer Lopez ©  AFP

Snoop Dogg ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Lees ook