Verdachte van ontvoering en dood Gino (9) wordt dinsdag voorgeleid

Op aanwijzing van Donny M. (rechts) werd het lichaam van Gino zaterdag gevonden in Geleen. ©  cds, rr

De verdachte van betrokkenheid bij de dood van het 9-jarige jongetje Gino wordt dinsdag in de Nederlandse stad Roermond voorgeleid. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Maastricht maandag laten weten. Tijdens een voorgeleiding bepaalt een rechter-commissaris – vergelijkbaar met een Belgische onderzoeksrechter – of het voorarrest van een verdachte wordt verlengd.

jvhBron: BELGA

De 22-jarige man uit Geleen, Donny M., wordt behalve van betrokkenheid bij de dood van het jongetje ook verdacht van ontvoering van Gino. De jongen werd woensdagavond voor het laatst gezien op een voetbalveldje in Kerkrade waar hij met enkele andere kinderen voetbalde. Sindsdien werd hij vermist. Gino logeerde sinds een week bij een oudere zus in Kerkrade, omdat zijn moeder in Maastricht ziek is, en hij daar niet kon blijven.

LEES OOK. Mama van eerder slachtoffer Donny M. getuigt: “Ik weet met mijn verdriet geen blijf” (+)

Na zijn verdwijnen sloeg de politie groot alarm. Honderden mensen hebben dagen naar hem gezocht in Kerkrade en Landgraaf, waar een step werd gevonden die veel op die van hem leek. Op aanwijzing van de verdachte werd het lichaam van Gino zaterdagochtend gevonden achter een uitgebrande woning in Geleen. De verdachte was vlak daarvoor aangehouden.

LEES OOK. Advocaat slachtoffer: verdachte in zaak-Gino eerder veroordeeld voor misbruik

Donny M. zit in beperkingen, wat wil zeggen dat hij behalve met zijn advocaat met niemand mag praten. Alle betrokken partijen (politie, justitie en advocaat) moeten er bovendien naar buiten toe het zwijgen toe doen.

Aangeboden door onze partners