Arnaud De Lie blijft verbazen en wint met sprekend gemak de Ronde van Limburg na machtige sprint

 ©  Photo News

Wat een (verlengd) weekend voor Arnaud De Lie! Nadat hij zaterdag de beste was in de Heistse Pijl, was de Waal van Lotto-Soudal maandag outstanding in de Ronde van Limburg. Na 202 kilometer tussen Hasselt en Tongeren sprintte hij op een aankomst bergop iedereen uit het wiel.

Maarten Vanhoof

Een compact peloton begon aan de vier laatste hellingen van de dag. Het hele pak stoof naar de Eeuwfeestwal, maar op 3 kilometer van het einde sloegen enkele renners tegen de vlakte. Mark Cavendish en Gerben Thijssen waren de voornaamste slachtoffers.

In een ontregelde en langgerekte sprint positioneerde De Lie zich uitstekend. Hij zette zich in het wiel van Sam Bennett en ging met nog 100 meter te gaan zelf aan. Uiteindelijk was hij met fietslengten voorsprong de beste. De Italiaan Simone Consonni werd tweede, de Nederlander Danny van Poppel derde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Weer een nieuwe zege dus voor de nog maar 20-jarige De Lie, die Lotto-Soudal welgekomen punten bezorgt in de degradatiestrijd van de World Tour. Voor de neoprof is het zijn zesde prof- en seizoenszege, na de Trofeyo Playa de Palma (1.1), de GP Jean-Pierre Monseré (1.1), de Volta Limburg Classic (1.1), de Marcel Kint Classic (1.1) en afgelopen zaterdag de Heistse Pijl (1.1).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Mijn conditie is echt super”

“Ik kan andermaal niets anders doen dan de ploeg bedanken voor al het werk dat ze voor mij deden in aanloop naar deze sprint”, stak de jonge Waal na zijn zege van wal. “Frederik Frison blies in volle finale vrijwel iedereen weg. Ik volgde een tijdje zijn lijn en kon het afmaken. Mijn conditie is de laatste weken beter en beter geworden, ze is echt super nu.’

In volle finale kwamen er een pak renners ten val. Het kransje sprinters werd zo wat uitgedund. “Ik had op dat moment geen tijd om achter mij te kijken. Het ging er veel te hectisch aan toe. Ik had het wiel van Sam Bennett, toen ik het hoorde kraken. Het waren de mannen van BORA - hansgrohe die de spurt gingen inzetten. Ik slaagde erin om naar de derde plaats te rijden en dan kon ik iedereen achter mij houden”, vervolledigde een gelukkige De Lie.

Over een aantal dagen wacht alweer een volgende uitdaging voor De Lie. “Volgend weekend rijd ik Dwars door het Hageland. Een wedstrijd uit de Exterioo Cycling Cup, waarin ik leider in ben. Een volgend doel dus.”

Top tien:

1. Arnaud De Lie (Bel)

2. Simone Consonni (Ita)

3. Danny Van Poppel (Ned)

4. Milan Menten (Bel)

5. Sam Bennett (Ier)

6. Quinten Hermans (Bel)

7. Piet Allegaert (Bel)

8. Stanislaw Anionkowski (Pol)

9. Giacomo Nizzolo (Ita)

10. Tim Merlier (Bel)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten