Voetbal 1B Pro League

Wim De Decker moet Waasland-Beveren weer naar 1A Loodsen

Wim De Decker.© MVH

Wim De Decker (40) is de nieuwe trainer van Waasland-Beveren. Hij moet de Wase club komend seizoen helpen promoveren naar 1A. De Decker was vorig seizoen actief bij reeksgenoot Deinze.

Wim Houttequiet

Wim De Decker is geen onbekende in het Waasland. Hij begon zijn spelersloopbaan bij het toenmalige SK Beveren. Vanuit de jeugdopleiding maakte hij in 2001 de overstap naar de A-kern, waar hij in totaal 32 keer in actie kwam. Nu krijgt hij de taak om Waasland-Beveren terug naar 1A te loodsen.

“Na onze eerste gesprekken met Wim werd meteen duidelijk dat we dezelfde visie over Beveren hebben”, vertelt CEO Antoine Gobin. “Wim is een trainer met veel competenties, kan het beste in spelers naar boven halen, kent de omgeving én de competitie. Daardoor kan hij snel aan de slag. De competitie kennen was zeker niet de enige vereiste, maar het speelde wel een belangrijke rol. Bovendien heeft hij in het verleden bewezen mee te kunnen dingen naar de topplekken in 1B. Daarom zijn we overtuigd dat hij de juiste keuze is.”

“We hebben elkaar de voorbije weken beter leren kennen en de plannen opgesteld voor volgend seizoen”, vervolgt Gobin. “De aanstelling van spelers ligt in handen van sportief directeur Jordi Condom. Maar als De Decker een hamer wil en wij geven hem een schroevendraaier, zijn we niet goed bezig. Nu hopen we onze kern zo snel mogelijk samen te stellen.”

Hoe de sportieve staf van De Decker er zal uitzien, wordt de komende dagen duidelijk. Op maandag 20 juni staat de eerste training op het programma.

Aangeboden door onze partners