Staking bij Albert Heijn in Mol: vakbonden en directie bereiken akkoord

Themabeeld ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Het personeel van de vestiging van supermarktketen Albert Heijn in Mol heeft dinsdagochtend het werk neergelegd uit protest tegen de uitbreiding van de zondagsopeningen. Dat deelt vakbond ACV Puls mee. Vakbonden en directie hebben ondertussen dinsdagvoormiddag al een akkoord bereikt. De winkel in Mol blijft dinsdag nog gesloten, woensdag gaat het personeel weer aan de slag.

jvh

“De directie heeft haar plannen rond de uitbreiding van de zondagsopeningen voorlopig in de frigo gestoken en de belofte gedaan dat als ze er in de toekomst toch op terug zou komen, er dan eerst overleg zal zijn”, zegt vakbondsman Koen Roosen van ACV Puls.

Het personeel van de winkel in Mol klaagt over de extreme flexibiliteit en de bijhorende druk op hun privéleven, zegt de vakbond. De actie kwam er nadat de directie van Albert Heijn België onlangs heeft aangekondigd dat ze de openingstijden zou verruimen, klinkt het bij ACV Puls.

‘’We begrijpen dat er stijgende concurrentie is van andere grote spelers zoals Jumbo’’, zegt Koen Roosen, vakbondsverantwoordelijke van ACV Puls. ‘’We zijn ook niet tegen deze uitbreiding maar willen sociaal overleg omtrent de voorwaarden.’’

ACV Puls vraagt betere uren op zondag, een toeslag voor zondagswerk en een garantie op genoeg vrije zondagen. ‘’Deze mensen zijn aangeduid als essentiële werkers in de coronacrisis maar ze hebben daar te weinig voor terug gezien. Deze actie is dus een logisch gevolg, je kan mensen niet blijven uitpersen’’, zegt Roosen.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt