Brad Pitt dient nieuwe klacht in tegen Angelina Jolie: “Zij droeg niets bij”

Brad Pitt en Angelina Jolie in betere tijden. ©  BELGAIMAGE

Brad Pitt heeft een nieuwe klacht ingediend tegen zijn ex-vrouw Angelina Jolie. Ditmaal gaat het om de verkoop van een wijngaard van het voormalige koppel in Frankrijk.

jvhBron: PA, Metro

Pitt (56) en Jolie (49) hebben elkaar al meermaals voor de rechtbank gedaagd sinds hun breuk in 2016, met name over de voogdij over hun zes kinderen. Ditmaal gaat het echter om de verkoop van hun wijngaard Chateau Miraval in het Zuid-Franse Correns, die ze in 2008 kochten voor 25 miljoen euro.

Jolie heeft haar 40 procent in het bedrijf achter de wijngaard naar verluidt verkocht aan de Russische oligarch Yuri Shefler, zonder medeweten van Pitt. Maar volgens de advocaten van Pitt droeg Jolie “niets bij” in het succesverhaal achter de wijngaard, die de afgelopen jaren “onder de leiding van meneer Pitt” is uitgegroeid tot een miljoenenbusiness.

“Door de verkoop probeert mevrouw Jolie meneer Pitt schade te berokkenen”, aldus de advocaten. “Zij probeert op deze wijze zijn investeringen in Miraval te ondermijnen. Shefler is berucht om zijn agressieve manier van zakendoen en dubieuze professionele kennissen, zijn aanwezigheid brengt de reputatie van het zorgvuldig door Pitt opgebouwde merk in gevaar.”

Chateau Miraval in het Zuid-Franse Correns ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten