Eindtoernooi Billie Jean King Cup wordt afgewerkt in november in Schotse Glasgow

In 2021 ging de Billie Jean King Cup naar Rusland. Zij mogen dit jaar niet deelnemen en worden vervangen door Australië.  ©  REUTERS

De Schotse stad Glasgow wordt komend najaar het strijdtoneel voor het eindtoernooi van de Billie Jean King Cup, de opvolger van de Fed Cup (8-13 november). De wedstrijden worden afgewerkt op het hardcourt van de Emirates Arena, zo maakte de organisatie bekend.

Bron: BELGA

Gastland Groot-Brittannië komt als twaalfde en laatste land op de hoofdtabel van het toernooi. De twaalf gekwalificeerde landen worden onderverdeeld in vier groepen van drie teams, waarbij de vier winnaars doorstoten naar de halve finales.

België plaatste zich zonder te spelen voor het eindtoernooi. De Belgische vrouwenploeg nam de plaats in van Wit-Rusland, dat geschorst werd door de Internationale Tennisfederatie (ITF) vanwege haar steun aan buurland Rusland bij diens inval in Oekraïne.

Vorig jaar sneuvelden de Belgische vrouwen in de groepsfase van de Billie Jean King Cup. Ze versloegen in hun eerste groepsduel Wit-Rusland, maar verloren vervolgens van Australië en misten zo de halve finales.(belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten