WielrennenElite ZLM Tour

Bryan Boussaer geeft carrière nieuwe impuls bij Ierse ploeg: “Deze kans met beide handen grijpen”

Jules Hesters en Bryan Boussaer (rechts) wonnen in 2018 de Talents Cup in Rotterdam. Woensdag staan ze aan de start in Kapelle.

Jules Hesters en Bryan Boussaer (rechts) wonnen in 2018 de Talents Cup in Rotterdam. Woensdag staan ze aan de start in Kapelle.© Marc Van Hecke

Bryan Boussaer staat woensdag in het Zeeuwse plaatsje Kapelle aan de start van de ZLM Tour. Dat is op zich een verrassing want de wielercarrière van de Meetjeslander liep de voorbije jaren niet meteen in stijgende lijn.

Geert Stevens

De 25-jarige kerel, die intussen met zijn vriendin in Sint-Laureins woont, behaalde zijn mooiste resultaten op de piste: zilver en brons op het EK bij de beloften, winst in enkele toekomstzesdaagses en ook drie Belgische titels bij de profs, tweemaal in de achtervolging en één keer in de scratch.

“Ik zou met Kenny De Ketele aan een meeting in Manchester deelnemen maar corona sloeg toe. De jump naar het grotere werk verzeilde naar de wachtkamer. Ik kreeg opeens de kans niet meer om me te bewijzen. Ik had geen zicht wanneer de wedstrijden zouden hervatten en ik ging thuis in het restaurant van mijn vader in Ertvelde werken”, vertelt Bryan Boussaer over deze vervelende periode. “Dit seizoen kon ik bij Atom 6 terecht en ik ben deze ploeg nog altijd dankbaar. Maar toen ik een telefoontje uit Ierland kreeg, groeide plots ook mijn zelfvertrouwen.”

Bryan Boussaer ondertekende een contract bij de Ierse continentale ploeg Evo Pro Racing en staat in die optiek woensdag aan de start van de ZLM Tour. Het betekent meteen koersen tussen de profs.

“Ik wil de ritten in eerste instantie allemaal uitrijden. De conditie is zeker niet slecht en de vlakke etappes zullen op dat vlak wel meevallen. Alleen de derde rit wordt een moeilijke klus. Maar ik heb me voorgehouden om in moeilijke momenten door te bijten.”

Bryan Boussaer wil nu snel procentjes winst boeken. “In een volgende fase wil ik ook weer op de piste presteren. De aanstelling van Kenny De Ketele als bondscoach is daarbij een motiverende factor. Ik had met hem altijd een goede band en was daarbij onder de indruk van zijn inzichten. Maar ik besef ook, eerst moet ik me bewijzen. Daar is het nu op korte termijn om te doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten