“Free the nipple”: Kylie Jenner verbaast fans met opvallende foto’s

De Amerikaanse realityster Kylie Jenner wekt op Instagram de indruk dat ze met ontbloot bovenlichaam poseert. ‘Free the nipple’ staat er in het bijschrift naast de foto van ‘haar’ boezem. Maar wie goed kijkt, ziet dat ze wel degelijk iets aan heeft: een bikini met tepelprint.

Hanne Vandenweghe

Voor wie de regels van Instagram kent, is het geen geheim: je tepels tonen, dat is ten strengste verboden. De sociale netwerksite werkt met een algoritme en filtert ‘verboden’ foto’s van borsten er dan ook zonder pardon uit. Al zitten er enkele mazen in het net ...

Dat bewijst Kylie Jenner, die de grenzen van de Instagram-regeltjes aftast in een bikini met tepelprint. Haar miljoenen volgers zien dus geen échte borsten op het beeld, maar ze worden wel met de neus op de feiten gedrukt: Instagram herkent foto’s van een geprinte weelderige boezem duidelijk niet als echte borsten.

LEES OOK:

Kylie postte de foto zondag en tot vandaag is die nog niet verwijderd. Jenners free the nipple-missie is voorlopig dus geslaagd. De hele beweging om tepels niet te censureren op Instagram bestaat sinds 2014. De focus van de beweging ligt op gendergelijkheid: als mannen een foto mogen posten van een bloot bovenlijf, moeten vrouwen dat ook kunnen. De slogan ‘free the nipple’ werd bedacht door activiste en filmmaker Lina Esco en bestrijdt die dubbele moraal.

 ©  Instagram / Kylie Jenner

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten