Vakbonden klagen privatiseringsdrang van “Immo Somers” aan met nieuwe website

Vlaams minister Bart Somers ©  BELGA

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van ACV openbare diensten, VSOA lokale en regionale besturen en de ACOD lokale en regionale besturen hebben dinsdag op een gezamenlijke persconferentie uitgehaald naar het beleid van Vlaams minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur en Gelijke kansen Bart Somers. Ze lanceren vandaag de website www.immosomers.be om de privatiseringsdrang in de zorg aan te kaarten.

jvhBron: BELGA

De privatisering van de zorg is aan een opmars bezig en dat is volgens de vakbonden een bedreiging van de kwaliteit in de zorg. Minister Somers is in hun ogen, samen met de Vlaamse regering, het voorbeeld van de uitholling van de openbare diensten. “Minister Somers laat zich voor de kar spannen door de commerciële zorglobby”, klinkt het. Daarmee verwijzen ze naar de privatisering van de zorg in Oostende en Antwerpen.

“Het is een maatschappelijk dossier dat meer aandacht verdient. Er is zelfs geen grondig debat of grondige studie over de noodzaak van privatisering. We horen enkel dat het om financiële redenen is”, zegt Willy Van Den Berge van ACOD.

Op de website www.immosomers.be staan verschillende woonzorgcentra, ziekenhuizen, zwembaden en kinderopvang als te koop aangeboden, en maken de vakbonden met een satirisch liedje duidelijk dat “politici voor hun eigen portemonnee kiezen en uw belastinggeld aan de privé geven”. “Als er nieuwe dossiers op tafel komen, vertrekken die naar onze advocaten. Zien zij zaken die niet kunnen, dan moeten we naar de Raad van State of dergelijke. Als overleg niet meer lukt, moeten we een andere weg inslaan”, waarschuwt Serge Meeuws van VSOA.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten