Richard Carapaz slaat Tour over en wordt grote concurrent voor Evenepoel in Vuelta

 ©  ISOPIX

Richard Carapaz slaat de Tour de France deze zomer over. De 29-jarige Ecuadoriaan, die onlangs als tweede eindigde in de Giro, richt zich op de Ronde van Spanje , die op 19 augustus start. “Dat is mijn hoofddoel voor de rest van het seizoen”, zei Carapaz bij terugkeer in Ecuador. Ook Remco Evenepoel heeft van de Vuelta zijn grote doel gemaakt.

Bron: BELGA

Carapaz, die vorig jaar in de olympische wegrit het goud wegsnoepte voor de neus van Wout van Aert, moest in de Giro op de voorlaatste dag de roze trui afstaan aan Jai Hindley. De Australiër stelde in de afsluitende tijdrit door Verona de eindzege veilig. Carapaz, in 2019 winnaar van de Giro, moest genoegen nemen met de tweede plaats op 1’18” op Hindley.

De renner van Ineos Grenadiers gaat de komende vier weken in eigen land trainen, zei hij op een persconferentie in Quito. Carapaz wil in de aanloop naar de Vuelta, die op 19 augustus begint met een ploegentijdrit in Utrecht, de Ronde van Polen (30 juli-5 augustus) rijden.

Carapaz combineerde in 2020 en 2021 de Vuelta met de Tour. Hij stond vorig jaar in Parijs op het podium, samen met de Sloveense winnaar Tadej Pogacar en de Deen Jonas Vingegaard. (belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten