Noodherstelling op Antwerpse Ring zorgt voor monsterfiles: weg weer vrijgegeven

© jvdp

Antwerpen -

Door een noodherstelling aan het wegdek voor de Kennedytunnel was het dinsdagnamiddag lang aanschuiven op de Antwerpse Ring richting Gent. Wachttijden liepen op tot meer dan een uur. Rond 15 uur, na een vijftal uur werken, werd de rijbaan weer vrijgegeven.

nelo

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voerde afgelopen nacht een noodherstelling uit aan het wegdek vlak voor het inrijden van de Kennedytunnel richting Gent. “Voor de herstelling van het wegdek hebben onze ploegen nieuws asfalt gelegd”, legt Stefanie Nagels, woordvoerster van Wegen en Verkeer Antwerpen, uit. “Bij een controle dinsdagochtend werd opgemerkt dat het asfalt niet genoeg afgekoeld was, wat opnieuw een gat in de rijbaan zou veroorzaken.”

Het AWV besliste daarom de noodherstelling opnieuw uit te voeren. “Sinds 10 uur waren twee rijstroken afgesloten, namelijk de rechterrijstrook en de invoegstrook. Rond 13 uur lieten onze ploegen weten dat het wegdek volledig hersteld was”, zegt Nagels. Het afkoelen van het asfalt duurde nog een tweetal uur. Rond 15 uur werden de rijstroken weer vrijgegeven, net voor de avondspits.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Monsterfiles

Door het incident waren in de Kennedytunnel richting Gent een tijdlang slechts twee rijstroken beschikbaar, wat zorgde voor zeer lange files. “De wachttijden richting Gent liepen op tot meer dan een uur”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Ook op de toekomende snelwegen, de E313, E19 en A12, ontstonden lange files.”

Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwde dat de files nog lang zouden aanhouden, ook als de rijbaan weer is vrijgegeven. “De Kennedytunnel is het meest verzadigde stuk snelweg van Antwerpen. De opgebouwde files zullen niet zomaar verdwijnen. Het belooft een zware avondspits te worden”, aldus Bruyninckx.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten