Wout van Aert en David Gaudu dollen op sociale media: “Mais Wout the fuck?” en “Gaudu-verdomme”

 ©  BELGA

De aanhouder wint. Wout van Aert leek dinsdag op weg naar de ritzege in de Dauphiné, maar werd op het laatste nippertje nog voorbijgestoken door David Gaudu. De 25-jarige Fransman leek het zelf moeilijk te kunnen geloven, bleek uit zijn reactie op Twitter: “Mais Wout the fuck????”. Van Aert reageerde niet veel later met een uitstekende woordspeling: “Gaudu-verdomme”.

jswkBron: Belga

De tweets:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik zat wat te ver toen de sprint begon”, analyseerde Gaudu zijn finale in het flashinterview meteen na de finish. “Dus dacht ik bij mezelf: dit gaat niet werken. Met nog 500 meter te gaan zag ik plots Kevin (Geniets) terugkomen en ik pakte zijn wiel. Eenmaal de sprint helemaal begon, raakte ik een beetje ingesloten, maar ik voelde dat ik kracht had in de benen en ging er vol voor. Ik kwam terug bij Wout in de slipstream, en ik geloofde erin dat ik hem kon pakken en dat is wat ik deed, een beetje tot mijn eigen verrassing, maar ik win wel.”

“Het is vooral fijn dat ik win na alle ellende in maart en april”, aldus Gaudu die een breuk in een ruggenwervel opliep in de tweede etappe van Parijs-Nice, maar nog enkele dagen verder reed. Daarna moest hij wegens bronchitis passen voor de Ardense klassiekers. “Nu kan ik eindelijk dat hoofdstuk afsluiten. Hier winnen betekent veel voor mij. De ploeg heeft de hele dag goed gewerkt, dus ook hen moet ik bedanken. De benen voelen goed aan en dat geeft hoop voor wat nog volgt deze week.”

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten