Jean-Marie Pfaff wordt ereburger van Beveren en mogelijk volgen er nog clublegendes

 ©  Dirk Vertommen

Eindelijk. Na jaren van gepalaver wordt Jean-Marie Pfaff (68), de legende van SK Beveren, wordt op 24 juni in Cortewalle ereburger van Beveren, de gemeente waar hij opgroeide en veel succes kende. De gemeente bevestigde intussen het nieuws en sluit niet uit dat er binnenkort nog meer clublegendes dezelfde titel krijgen.

Jean-Marie Pfaff wordt op 24 juni tot ereburger van de gemeente Beveren gekroond. Zijn verwezenlijkingen in de voetbalwereld en zijn sociale engagement voor verschillende organisaties zijn van die aard dat hij de titel krijgt.

De aanleiding van de beëdiging is een Duitse reportage in opdracht van zijn ex-club Bayern München, waarin ze Pfaff al jaren volgen. “De andere voetballers van de gouden Beverse generatie komen bij gelegenheid hopelijk ook nog wel aan bod”, zegt schepen van Sport Katrien Claus (CD&V).

Hij sloot op 12-jarige leeftijd aan bij SK Beveren, werd er kampioen en won de beker. In 1982 vertrok hij naar Bayern München waar hij net als bij de Rode Duivels ook successen kende. Hij heeft de band met Beveren altijd behouden.  (lvdw, dvk)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt