Al 1.700 Oekraïense vluchtelingen schreven zich in bij VDAB

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Om en bij de 1.700 Oekraïense vluchtelingen hebben zich al ingeschreven bij de VDAB als werkzoekende. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V).

Bron: BELGA

“Vlaanderen wil alle beschikbare talenten kansen geven en ze begeleiden naar een job”, zegt Brouns. “Zo geven we de vluchtelingen niet alleen een inkomen, maar ook structuur en perspectief.”

Brouns wil zo graag de krapte op de arbeidsmarkt omzetten in een opportuniteit: “De Vlaamse arbeidsmarkt staat in brand. Tegelijk hebben we die instroom van Oekraïense vluchtelingen. Die ‘match’ moeten we proberen maken.” 

“Vluchtelingen afkomstig uit Oekraïne willen graag in ons land aan de slag”, zei Brouns nog. “Ze zijn hoogopgeleid, maar spreken amper Nederlands. Een minderheid spreekt goed Engels. Daar willen we iets aan doen.”

Vanuit de Vlaamse Regering zijn er middelen vrijgemaakt, specifiek voor taal- en jobcoachingtrajecten in de dienstenchequesector. Bedrijven kunnen daar gratis een beroep op doen en worden aangemoedigd om er effectief gebruik van te maken.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten