Gewonde leraar die 11 leerlingen verloor in Uvalde noemt politieagenten lafaards: “Er is geen excuus voor hun daden, en ik zal het hen nooit vergeven”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een leraar die elf leerlingen verloor en zelf gewond raakte tijdens de schietpartij in Uvalde, heeft forse kritiek geuit op de afwachtende houding van de politie. Volgens Arnulfo Reyes is het “onvergeeflijk” dat het meer dan een uur duurde voor de agenten durfden tussenkomen, en gaat het om “lafaards”.

jvhBron: BBC, CNN, ABC News

Volgens Reyes droeg hij zijn leerlingen op om te doen alsof ze sliepen tijdens de schietpartij. Die list lukte niet: elf van hen stierven toen de schutter begon te schieten in het klaslokaal, terwijl de politie buiten de school stond te wachten. “Jullie hadden kogelvrije vesten. Ik had niets”, richtte hij zich in het interview rechtstreeks tot de agenten, die hij “lafaards” noemde.

LEES OOK. Daniel (9) vertelt hoe hij schietpartij in school overleefde: “Ik kon zijn gezicht zien, ik zag hem staren naar de mensen voor me”

Reyes raakte zelf ook gewond tijdens de schietpartij, en deed daarna ook alsof hij dood was. Naar eigen zeggen kon hij in de verte horen hoe de politie een tijdlang in de gang stond, maar gebeurde er vervolgens een uur lang niets. “Ik lag daar te bidden en te bidden dat mijn leerlingen niet zouden praten. Ik dacht dat ik ging sterven.”

LEES OOK. Bloedbad deed shootings in Verenigde Staten alleen maar toenemen: Biden haalt uit naar Republikeinen die geen verstrengingen willen (+)

De leerkracht herinnert zich ook hoe een leerling in een ander lokaal riep: “Meneer de agent, we zijn hier binnen. We zijn hier binnen. Maar op dat moment waren ze al weg. Toen stond de moordenaar recht, ging hij naar dat lokaal, en begon hij opnieuw te schieten.”

LEES OOK. Matthew McConaughey vraagt in emotioneel pleidooi om strengere wapenwetgeving tijdens persconferentie in Witte Huis

Volgens de laatste informatie bevond Salvador Ramos zich 77 minuten in de twee aanpalende klaslokalen alvorens de politie de ruimte binnenstormde en de schutter doodschoot. Het komt hen op forse kritiek in de Amerikaanse publieke opinie te staan. Ook van Reyes: “Er is geen excuus voor hun daden, en ik zal het hen nooit vergeven.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten