Vervolg op succesfilm ‘Joker’ nu officieel aangekondigd

Joaquin Phoenix keert terug als ‘Joker’, de rol die hem een Oscar opleverde. ©  AP

Een hit aan de kassa en twee Oscars. Een vervolg op ‘Joker’, de psychologische thriller over de bekende aartsvijand van Batman, leek in 2019 de logische stap. Toch hielden zowel hoofdrolspeler Joaquin Phoenix als regisseur Todd Philips zich lang op de vlakte als het over toekomstplannen ging. Tot nu. Op Instagram bevestigde de regisseur dat er een script klaarligt voor een tweede film.

Wout Desmytere

Als we de foto’s mogen geloven, is het nog maar een paar weken klaar. De film heeft voorlopig Joker: folie à deux als titel. Niet louter een woordspeling. Het is ook een psychische aandoening waarbij je de waanbeelden van iemand uit je omgeving overneemt. Of dat betekent dat meer personages uit de wereld van Batman hun opwachting zullen maken, valt nog af te wachten. Over het verhaal is nog niks bekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na drie jaar erg vage antwoorden te geven als hij naar een sequel op Joker werd gevraagd, bevestigt regisseur Todd Philips met de foto’s dat er wel degelijk aan de prent wordt gewerkt. Hoewel de eerste film ver weg bleef van kleurrijk superheldenvertier en door verschillende critici zelfs werd verweten de kijker aan te zetten tot geweld, was het wel een gigantisch kassucces.

Wereldwijd bracht Joker meer dan een miljard dollar op. Joaquin Phoenix won een Oscar voor zijn vertolking van een geesteszieke man die het heft in eigen handen neemt, en ook de muziek werd met een gouden beeldje bekroond.

Wanneer Joker: folie à deux in de zalen verschijnt of zelfs wanneer de opnames starten, is nog niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Lees ook