Honderdtal Duitse leerlingen en leerkrachten met helikopters gered uit Oostenrijks bergdal: “Doodmoe, onderkoeld, doorweekt, en compleet uitgeput”

Themabeeld 

Themabeeld ©  Getty Images/Aurora Open

Meer dan 100 Duitse leerlingen en leerkrachten zijn in het Oostenrijkse Kleinwalsertal met helikopters uit een penibele situatie gered. Exact 99 tieners, tussen twaalf en veertien jaar oud, en acht leerkrachten uit de omgeving van Ludwigshafen am Rhein, gelegen in de westelijke deelstaat Rijnland-Palts, waren dinsdag onderweg op een route die te moeilijk was voor hun uitrustingen en vaardigheden. Dat heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag gemeld.

jvhBron: BELGA

De leerkrachten hadden de route uitgekozen op basis van misleidende informatie op het internet. Op het web wordt de route omschreven als een “klassiek wandelrondje na het werk”, verklaarde de politie. “In werkelijkheid is de smalle Heuberggrat een deels blootgesteld pad met klimpassages, die een vrijheid van hoogtevrees, tredzekerheid en ervaring in alpien terrein vereist.” Daarenboven zou de bodem nat en glibberig geweest zijn.

Toen een deel van de groep besloot rechtsomkeer te maken, gleden twee scholieren uit, waarbij ze lichte verwondingen opliepen. Vervolgens raakten enkele studenten in paniek, waarop de leerkrachten een noodoproep gedaan hebben. Alle 107 aanwezigen werden met twee helikopters naar een nabijgelegen bospad gebracht, zei Andi Haid, de burgemeester van Mittelberg. Naast de twee gewonden, waren meerdere leerlingen “doodmoe, onderkoeld, doorweekt en compleet uitgeput”, aldus nog de politie.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten