Walter Damen past voor theaterrol in ‘Assisen’ wegens te veel werk, Erik Goossens vervangt hem

Walter Damen zal dan toch niet te zien zijn in de theaterproductie ‘Assisen IV’. ©  ISOPIX

Walter Damen (50) zal dan toch niet op de planken te zien zijn in ‘Assisen IV - De sterrenmoord’, de nieuwe interactieve theaterproductie van James Cooke (37). De strafpleiter krijgt de repetities niet meer gecombineerd met zijn werk als advocaat. Erik Goossens (54) neemt zijn rol over en zal zo tegenover zijn echtgenote Bieke Ilegems komen te staan.

Wout Desmytere

Hij zou vanaf 18 juni de procureur spelen in Assisen IV - de sterrenmoord, waarin het publiek optreedt als jury bij een moordproces. Hij zou te zien zijn naast onder andere Bieke Ilegems, Kim Van Oncen en Tom Audenaert. Maar nu maakt Walter Damen bekend dat hij deze zomer toch niet op de planken zal staan. Zijn rol wordt overgenomen door acteur Erik Goossens. “Ondanks het feit dat James Cooke naar mijn aanvoelen de vraag op het juiste moment stelde, heb ik toch moeten vaststellen dat dit niet combineerbaar is met mijn werk als advocaat”, zegt Damen.

“Ik ben op mijn limieten gestuit qua werk en hetgeen ik er kan bijnemen. Op dat moment moet je eerlijk zijn met jezelf en je collega’s voor wie ik enorm veel respect heb. We hebben ons ook wat laten leiden door een ongelofelijk wederzijds enthousiasme en zin om dit te doen waardoor de realiteit wat ondersneeuwde. Erik en Bieke gaan dit geweldig doen. Ik had wellicht ook beter naar mijn vrouw geluisterd, die me had gewaarschuwd voor de zwaarte van die rol.”

Om vijf uur opstaan

Producent James Cooke heeft begrip voor de beslissing van Damen. “Je voelde dat het zware repetitieschema steeds moeilijker haalbaar was voor Walter. Hij is een op en top professional in alles wat hij doet en wou ook deze rol volledig naar zijn eigen stijl kneden. We hebben alleszins veel bijgeleerd van hem tijdens de repetities over hoe het er in een echte assisenzaak aan toe gaat. Ook het script is nu tot in de puntjes uitgewerkt door hem. Zo blijft hij voor altijd een onderdeel van deze productie. We willen hem dan ook oprecht bedanken voor alle mooie en leerrijke momenten van de afgelopen weken.”

Niet Walter Damen, maar Erik Goossens komt als procureur tegenover Bieke Ilegems te staan. 

Veel tijd heeft invaller Erik Goossens niet meer om zich de rol eigen te maken. Wel is hij een logische keuze. Zijn echtgenote Bieke Ilegems speelt immers de rol van de advocate. Daarmee staat het koppel voor het eerst sinds lang opnieuw samen op het podium. “Het is volgens mij één van de grootste uitdagingen van mijn leven om deze rol tot leven te brengen tegen de première van 18 juni”, aldus Goossens. “Ik stond elke morgen al op om 5 uur, vanaf nu zal het om mijn tekst te leren zijn. Ik heb ook met Walter gesproken en hij heeft me enkele tips gegeven. En het gaat zo fijn zijn om op scène het verbale gevecht met mijn vrouw aan te gaan en te strijden voor elke stem van het publiek. I’ll see you in court.”

Aangeboden door onze partners