Mysterie rond put in grasmat Ernst-Happel-Stadion opgelost: clash tussen Oostenrijk en Frankrijk niet verplaatst

De wedstrijd van vrijdag in de Nations League tussen Oostenrijk en Frankrijk vindt zoals voorzien plaats in het Ernst-Happel-Stadion in Wenen. Dat heeft de Oostenrijkse voetbalbond woensdag bevestigd.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

LEES OOK. Onbegrip Andreas Skov Olsen en Deense nationale ploeg over ‘sinkhole’ midden op het veld: “Dit kan carrières kosten”

Aan het einde van de match tussen Oostenrijk en Denemarken (1-2) verscheen er enkele dagen geleden plots een mysterieuze put in het veld. Op televisiebeelden was te zien hoe Deense spelers hun onderbenen wel tot 30 centimeter diep in het gat konden steken.

De Oostenrijkse autoriteiten stelden een onafhankelijk onderzoek in waarbij de grasmat minutieus onder de loep werd genomen. De resultaten waren bevredigend en de Europese voetbalbond UEFA gaf groen licht voor het duel van vrijdag. Beide ploegen zullen morgen/donderdag ook zoals voorzien trainen in het Ernst-Happel-Stadion.

 ©  AFP

Het gat zou waarschijnlijk veroorzaakt zijn door een aanzienlijke stijging van het grondwaterpeil van de nabijgelegen Donau, veroorzaakt door de hevige regenval van zondagnacht, aldus een woordvoerster van de Oostenrijkse federatie. “Het water oefende opwaartse druk uit op het veld, waardoor een holte ontstond, met een gat tot gevolg.” 

Wegens een elektriciteitspanne in Wenen was de wedstrijd met anderhalf uur vertraging van start gegaan.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten