Girlpower in Wellen: meest vrouwelijke schepencollege van Limburg

Met de komst van Ellen Punie zijn vier van de vijf schepenen in Wellen vrouw. 

Met de komst van Ellen Punie zijn vier van de vijf schepenen in Wellen vrouw. ©  rr

Wellen -

Girlpower troef vanaf deze maand in Wellen. De gemeente wordt voortaan geleid door een vrouwelijke burgemeester en drie vrouwelijke schepenen. Luc Knuts is de enige man in de lokale bestuursploeg.

Wellen was deze maand plots verplicht om op zoek te gaan naar een vervanging voor Johan Cabergs (Vooruit-ROB). De eerste schepen bezweek in mei na een ziekte. “Het heengaan van Johan betekent in de eerste plaats een groot verlies voor onze gemeente, maar zeker ook voor onze partij”, benadrukt burgemeester en partijgenoot Els Robeyns. “Johan opvolgen was dus allesbehalve evident.”

De 59-jarige schepen was al bijna dertig jaar politiek actief, en hielp onder meer het nieuwe containerpark realiseren. Het laatste jaar streed hij tegen kanker. Een strijd die hij afgelopen maand helaas verloor. In de gemeente werd een rouwregister gelegd, waarin heel wat inwoners hulde brachten Cabergs. Burgemeester Robeyns nam tijdelijk de bevoegdheden van de betreurde schepen over.

Als schepen zal Johan Cabergs straks vervangen worden door Ellen Punie, eveneens van Vooruit-ROB. Punie was al voorzitter van de Wellense gemeenteraad. Ze is mama van Marie en Juliette, en met haar 36 lentes in de politiek nog relatief jong. Beroepsmatig werkt ze als verpleegkundige bij Kind & Gezin. Ze zal onder meer verantwoordelijk worden voor Sport, Cultuur, Toerisme, Erfgoed, Verenigingen, Evenementen en Dierenwelzijn. Het voorzitterschap van de gemeenteraad schuift dan weer door naar raadslid Frank Cornitensis. De bevoegdheden Openbare Werken, Technische Dienst en Containerpark komen bij burgemeester Robeyns terecht.

In de gemeenteraad wordt Johan Cabergs opgevolgd door Mathy Vanbrabant (31). In de politieraad komt raadslid Nicky Plaisier in de plaats. Vier van de vijf leden van het Wellense college van burgemeester en schepenen zijn daarmee vanaf deze maand vrouwen. Een record in Limburg. (tr)

Johan Cabergs  

Johan Cabergs  ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten