Dan toch! Samantha Jones maakt comeback in vervolgreeks ‘Sex and the city’

 ©  HBO

Van Samantha Jones was in het eerste seizoen van And just like that, het vervolg op de reeks Sex and the city, enkel sprake. De kijkers kregen tijdens de afleveringen geen glimp te zien van het wulpse personage van Kim Cattrall, maar nu doet het gerucht de ronde dat daar in het tweede seizoen verandering in komt …

Hanne Vandenweghe

Op het einde van het eerste And just like that-seizoen, sms’t Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) naar Samantha Jones dat ze in Parijs is. Die laatste woont en werkt op dat moment in het nabije Londen en stuurt een bericht terug met de vraag om de volgende dag af te spreken. Tot groot jolijt van de fans, want die denken dat Samantha in het tweede seizoen haar opwachting zal maken.

En ze hebben gelijk. Michael Patrick King, regisseur van de reeks, heeft in een interview met Variety gezegd dat Carrie en Samantha contact blijven houden. Het blijft echter bij die vage informatie, want meer wil hij nog niet kwijt over de nieuwe verhaallijn. “Een van mijn regels is om pas over dingen te vertellen als ze echt zijn”, zei hij nog.

Kim Cattrall ©  ISOPIX

Al geeft een andere passage uit het interview veel hoop op een volledige Sex and the city-reünie. “Het is mijn doel om alle personages samen te brengen, zodat ze niet te ver van elkaar komen te staan”, klonk het. Het is nog even wachten om te zien hoe het tweede seizoen zal ontplooien en of Kim Cattrall überhaupt weer in de huid zal kruipen van Samantha Jones.

Voor de opnames van de vervolgreeks werd immers duidelijk dat de Britse niet stond te springen om haar fictieve vriendinnen Carrie, Miranda en Charlotte te vervoegen. Cattrall verklaarde in 2017 helemaal klaar te zijn met de rol van Jones. In 2018 kwam haar getroebleerde relatie met Sarah Jessica Parker in het nieuws. Na het overlijden van Cattrall haar broer betuigde Parker haar medeleven op Instagram. Dat viel niet in goede aarde bij Cattrall, die haar “wreed” noemde. “Ik heb je liefde of steun niet nodig op dit tragische moment”, schreef ze toen aan haar ex-collega.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten