Rally VAS Rally van Wervik

Tuur Vanden Abeele steeds beter op dreef: “Nog niet op ons maximum”

Porsche blijkt de ideale keuze voor Tuur Vanden Abeele.

Porsche blijkt de ideale keuze voor Tuur Vanden Abeele.© Marnix Goemaere

© mg

1 / 2

Hoewel de verhuis van de Ypres Rally naar augustus de deelname van enkele toppers kost, blijft de Rally van Wervik een ideale voorbereidingswedstrijd op de Ieperse klassieker. Ook Tuur Vanden Abeele (Porsche 997 GT3) komt er proefdraaien.

Jeroen D’Hulster

Tuur Vanden Abeele is aan het tweede seizoen met zijn Porsche 997 GT3 toe. “Sinds de South Belgian Rally heb ik het gevoel dat we echt mee zijn”, vertelt de Kortrijkse ondernemer. “De Porsche vraagt veel kilometers om er echt hard mee te kunnen gaan. We zitten nog niet op ons maximum, maar we voelen dat we op de goede weg zijn. We kunnen ondertussen wedijveren met bijvoorbeeld Glenn Janssens en daaraan voelen we dat we progressie maken. Die onderlinge strijd maakt het wel leuk. Samen met het rijplezier en de factor publiciteit blijkt de Porsche echt de ideale keuze. Jammer genoeg kenden we al wat pech dit seizoen, maar intussen staat de auto wel helemaal fris met het oog op de Ypres Rally.”

Met Patrick Snijers, Stefaan Prinzie en Chris Debyser aan de start is de GT-categorie in Wervik goed gestoffeerd. “Snijers is een maatje te groot, maar leuk als referentie”, gaat Vanden Abeele verder. “Debyser wordt wellicht een speelkameraad voor ons, net als Prinzie. Onderling kan het wel een leuke strijd worden. Op het algemeen klassement focussen we ons niet echt. Het is nog te vroeg om met het mes tussen de tanden te starten. Ritme opdoen voor Ieper wordt voor ons de hoofdzaak. Misschien rijden we in afwachting nog een extra wedstrijd, al halen we daar mogelijk nog eens onze BMW voor boven.”

Praktische info 

Rallycentrum: De Graankorrel, Magdalenastraat.

Servicepark: Ten Brielensesteenweg & Virovioslaan.

Timing: vrijdag 10 juni: verkenningen van 10 tot 20uur, administratieve & technische controle vanaf 16.30 uur - zaterdag 11 juni: start eerste proef om 8.45uur, eindpodium 20 uur.

Parcours: 138 km, 97% verhard - 4x3 KP’s: Geluwe (16,72 km), Wervik (9,60 km) & Kruiseke (9,10 km)

Inkom: 20 € (jdh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten