Drie jaar na overwinning in ‘The voice’: IBE kondigt debuutplaat aan

 ©  vtm, ibe

Drie jaar na zijn overwinning in ‘The voice van Vlaanderen’ kondigt IBE (20) zijn eerste album aan. Dat verschijnt na de zomer en zal ‘Sweet love’ heten.

De debuutplaat van Ibe Wuyts is een werk van lange adem geworden. Na The voice nam hij een blitzstart, met zijn hit Table of fools en een volle tent op Rock Werchter. Er volgden nog kleinere concerten, maar door muziek te combineren met studies nam het opnameproces van zijn album veel tijd in beslag.

LEES OOK. ‘The voice’-winnaar IBE slaat handen in elkaar met Waalse kampioene Charles: “Gek hoe hard Vlaanderen en Wallonië nog steeds verschillen” (+)

“In het begin van corona vond ik moeilijk inspiratie”, vertelde Ibe eerder. Ook wisselde hij van management en werd een reeks songs geschrapt toen hij in zee ging met Bazart-toetsenist Oliver Symons. Die produceerde het album. “Oliver vond dat er samenhang ontbrak. Nu is het een écht album geworden.”

Als voorsmaakje lost IBE het titellied als nieuwe single. In augustus speelt hij op Pukkelpop, nadat hij in april al het voorprogramma van Bastille in Vorst Nationaal deed. Het album Sweet love verschijnt op 9 september.

LEES OOK. IBE stelt nieuwe nummers voor in Vorst Nationaal: “Ik ben er klaar voor” (+)

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook