Familie Planckaert neemt afscheid van mémé Clara: “Een vrouw van weinig woorden, maar met een groot hart”

Vrijdag heeft de familie Planckaert afscheid genomen van ‘mémé’ Clara Brusseel, de stammoeder van de familie die ook te zien was in de realityreeks Château Planckaert. De uitvaart met urne vond plaats in de Sint-Niclaaskerk in Meigem, haar thuisdorp. De familie had laten weten dat iedereen die afscheid wou nemen, welkom was. Buiten de kerk werd een groot scherm geplaatst om de dienst te volgen.

Laurence Torck en Ruben De Keyzer

Vlaanderen maakte zo’n twintig jaar geleden al kennis met Clara Brusseel, de moeder van Christa Planckaert. Maar de voorbije twee jaar werd ze vooral bekend als “mémé” dankzij de realityreeks Château Planckaert. De laatste tijd kampte ze echter met gezondheidsproblemen, waardoor ze na jaren in haar eigen appartement te hebben gewoond, ging inwonen bij haar dochter Christa en schoonzoon Eddy. Eind mei overleed Clara op 96-jarige leeftijd na een aanhoudende bronchitis en longontsteking.

LEES OOK. Eddy Planckaert na begrafenis van mémé Clara: “Ze was de liefste vrouw die ik ooit ben tegengekomen”

Tijdens de dienst noemde de pastoor Clara een “vrouw van weinig woorden maar met een groot hart”. Ook zei hij dat ze “mémé Clara was voor heel Vlaanderen”.

De familie Planckaert komt aan bij de kerk om afscheid te nemen van hun mémé. ©  Ruben De Keyzer

 ©  Ruben De Keyzer

LEES OOK. Ze zei niet zo veel, maar áls ze sprak, stal ze de show: afscheid van de bekendste mémé van Vlaanderen

De dienst vond plaats in de Sint-Niclaaskerk in het Oost-Vlaamse Meigem, vanwaar ze afkomstig was. De dienst was buiten te volgen op groot scherm. Volgens onze reporter ter plaatse kwam er flink wat volk opdagen om mee afscheid te nemen van Mémé Clara.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten