Wielrennen Vrouwen Dwars door het Hageland

Ex-prof Laurens De Vreese wordt ploegleider bij Isorex-NoAqua

Vorig jaar stond De Vreese nog op de trappers: “Als alle plaatsen volzet zijn en niemand interesse laat blijken, houdt het op.”

Vorig jaar stond De Vreese nog op de trappers: “Als alle plaatsen volzet zijn en niemand interesse laat blijken, houdt het op.”© Marc Van Hecke

Laurens De Vreese was elf jaar prof, maar kiest nu voor een andere uitdaging in het wielrennen. De 33-jarige gewezen renner uit Melle wordt ploegleider in het vrouwenwielrennen. Hij gaat aan de slag bij Isorex-NoAqua en wil met het clubteam volgend jaar doorgroeien naar het continentale UCI-statuut.

Geert Stevens

Wekenlang vroeg de renner Laurens De Vreese zich af of er nu echt geen enkel team in hem nog was geïnteresseerd. “Als alle plaatsen volzet zijn en niemand laat interesse blijken. Ja, dan houdt het op. Ik blijf nog altijd hopen dat er zich volgend seizoen nog een kans aandient, maar ik ben ook realist. Wie zal me nog nemen nadat ik een jaar uit competitie ben geweest? Het was een zure periode, maar ik heb het intussen een plaats kunnen geven”, aldus de kerel uit Melle die het koersen niet loslaat. Met dank aan zijn boezemvriend Stijn Peelman. “We kennen elkaar al heel lang en fietsen nog iedere week samen met een groep wielertoeristen. Stijn focuste intussen ook op de vrouwelijke Isorex-ploeg. Hij stond er bij momenten alleen voor en toen heeft hij me opgebeld om hem terzijde te staan. We zijn nu enkele weken verder en we hebben binnen de ploeg een herstructurering uitgewerkt. Met de focus op volgend seizoen. We willen doorgroeien naar het continentale UCI-niveau. De onderhandelingen met een grote sponsor gaan de goede richting uit. Daarbij werd de afspraak gemaakt dat we voor dit seizoen enkele sportieve doelstellingen moeten halen. Anders gaat de deal niet door. Maar na de vijfde plaats van Josie Talbot in Dwars door de Westhoek, hebben we bewezen dat we tussen de UCI-ploegen niet misstaan. Intussen ben ik lijstjes aan het maken van vrouwelijke rensters die bij onze ploeg inpasbaar zijn. Er gaat voor mij een nieuwe wereld open.”

Hoger mikken

Laurens De Vreese leert het vrouwenwielrennen intussen beter kennen. “Volgend seizoen zal Laurens de sportieve leiding waarnemen en zal hij ook achter het stuur kruipen. Nu doen we reeds de briefing samen en ik merk dat zijn kennis en ervaring inspirerend werkt. We leggen nu de basis voor volgend seizoen waarin we resoluut hoger mikken”, besluit Peelman.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent