Alison Van Uytvanck gaat strijdend onderuit tegen topreekshoofd Sabalenka op WTA Rosmalen: “Kan mezelf niets verwijten”

 ©  AFP

Alison Van Uytvanck (WTA 46) is er vrijdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales op het WTA-toernooi in het Nederlandse Rosmalen (gras/251.750 dollar).

Bron: BELGA

In haar kwartfinale tegen Aryna Sabalenka (WTA 6), de voormalige dubbelpartner van Elise Mertens, bracht Van Uytvanck het Wit-Russische eerste reekshoofd wel in de problemen. Maar na 2 uur en 5 minuten moest Van Uytvanck zich toch gewonnen geven met 6-3, 3-6 en 7-6 (7/5). Van Uytvanck en Sabalenka stonden voor de derde keer tegenover elkaar, de Wit-Russin leidt nu met 2-1.

Donderdag versloeg Van Uytvanck in een Belgisch onderonsje achtste reekshoofd Elise Mertens (WTA 29) in twee sets met 6-2 en 6-3. Van Uytvanck begon goed aan het grasseizoen, zondag won ze het ITF-toernooi in Surbiton.

In de halve finales neemt Sabalenka het mogelijk op tegen Kirsten Flipkens (WTA 308). Dan moet onze landgenote later op de dag wel nog de Amerikaanse Shelby Rogers (WTA 42) uitschakelen. Flipkens schopte het in 2013 en 2018 tot in de finale op het gras van Rosmalen.

“Het is echt jammer”

“Het is echt jammer. Ik denk dat ik een uitstekende wedstrijd speel om dan met 7-6 te verliezen in de beslissende set”, vertelde Van Uytvanck, die een vloek niet kon onderdrukken, aan Belga.

“Ik kon niets aanmerken op mijn niveau en mijn wedstrijdhouding”, vervolgde ze. “Het doet altijd pijn om zo’n wedstrijd te verliezen, maar ik had zelf ook wel kansen. Ik zou de break wel niet gehaald hebben en ik moet zeggen dat ze heel goed serveerde.”

Van Uytvanck dwong Sabalenka tot het uiterste. De Belgische nummer twee kan Rosmalen dus met opgeheven hoofd verlaten.

“Ik ben erg tevreden van mijn niveau op dit moment”, voegde ze nog toe. “De laatste twee weken op gras waren uitstekend (ze won afgelopen zondag het ITF-toernooi van Surbiton, red.). Ik hoop dat ik dit niveau kan aanhouden en dat ik kan blijven genieten van het spelen op gras.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten