Red Lions spelen gelijk tegen India en gaan onderuit in shoot-outs

 ©  BELGA

De Belgische hockeymannen (FIH 2) hebben zaterdag gelijkgespeeld tegen India (FIH 4) in de Hockey Pro League. In het sportcentrum Wilrijkse Plein in Antwerpen werd het 3-3 in de eerste van twee duels dit weekend. India haalde het in de shoot-outs met 4-5 voor het bonuspunt.

Bron: BELGA

Bij de rust gaf het scorebord 1-1 aan. Het team van Michel van den Heuvel kwam in de 17e minuut op achterstand door een treffer van Shamsher Singh. De Belgen, die hun titel in de Hockey Pro League verdedigen, hingen drie minuten later de bordjes in evenwicht via Cédric Charlier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na de pauze bezorgden Simon Gougnard (35.) en Nicolas De Kerpel (50.), via strafcorner, België een 3-1 voorsprong. Maar in het slot kwam India nog langszij dankzij Harmanpreet Singh en (51. strafbal) en Jarmanpreet Singh (57. strafcorner).

Door een misser van Nicolas De Kerpel gingen de Belgen in de shoot-outs met 4-5 onderuit. Arthur De Sloover, Simon Gougnard, Tanguy Cosyns en Gauthier Boccard waren wel trefzeker.

In de stand zien de Red Lions (28 ptn) na 13 gespeelde matchen India (29 ptn) over zich heen naar de tweede plaats wippen. Ze volgen op drie punten van leider Nederland, dat zaterdag met 2-3 won tegen Duitsland en twee matchen minder heeft gespeeld.

Eerder op de dag versloegen de Red Panthers India met 2-1. Zondag spelen de Belgische vrouwen opnieuw om 14u tegen hun Indiase collega’s, om 16u30 staan de Lions wederom tegenover India.

LEES OOK. Red Panthers verslaan India in eerste confrontatie in Hockey Pro League

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten