Wat een drama voor Ferrari in GP van Azerbeidzjan: zowel Leclerc als Sainz moeten race al vroegtijdig verlaten: “We moeten dit onderzoeken”

 ©  Twitter Formule 1

De GP van Azerbeidzjan is op een ramp uitgedraaid voor Ferrari. De huidige tweede in het constructeursklassement zag zowel Sainz als Leclerc door pech vroegtijdig uitvallen, waardoor er geen punten kunnen worden gepakt in deze GP. Red Bull deed uiteindelijk een gouden zaak.

Thomas Cami

LEES OOK. Red Bull profiteert optimaal van materiaalpech bij Ferrari: Max Verstappen wint GP van Azerbeidzjan en verstevigt leiderspositie in WK, Pérez wipt over Leclerc

De race van Ferrari begon sowieso al niet ideaal: Leclerc begon vanop de polepositie, maar Pérez scheurde in de eerste bocht meteen voorbij de Monegask. Maar dat bleek uiteindelijk bijzaak: in de negende lap miste Sainz zijn bocht door een probleem met zijn remkabels. En Ferrari moest de kelk tot op de bodem ledigen: in de 20e ronde kwam er rook uit de bolide van Leclerc, die zijn wagen in de pits moest parkeren. Wat een drama voor Ferrari.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Dit doet pijn”, reageerde Leclerc, geciteerd in een tweet van de Formule 1. “We moeten dit echt onderzoeken om te voorkomen dat het weer gebeurt. Ik kan niet echt de juiste woorden vinden om het te beschrijven. Het is heel teleurstellend.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten