Primoz Roglic glundert na demonstratie in Dauphiné: “Het hele team was indrukwekkend, een ongelooflijke dag voor ons”

 ©  AFP

Wat een dag voor Jumbo-Visma vandaag. Jonas Vingegaard won de slotetappe voor ploegmaat Primoz Roglic na indrukwekkend ploegenwerk op de slotklim. In het eindklassement zijn de rollen omgekeerd: de Sloveen staat op één, de Deen op twee.

Louis Descamps

Primoz Roglic gunde zijn Deense ploegmakker Vingegaard de ritwinst vandaag na een demonstratie van jewelste van Jumbo-Visma. “Niet alleen wij twee waren indrukwekkend, het hele team was dat vandaag. De jongens hadden alles onder controle vanaf de start, en ze gingen er een voor een af achteraan. Jonas (Vingegaard, red.) was ook supersterk op de laatste beklimming. Het is echt een ongelooflijke dag voor ons team”, zei de Sloveen in het flashinterview na de aankomst.

Enkele maanden na zijn eindzege in Parijs-Nice, wint Primoz Roglic met het Critérium du Dauphiné een nieuwe Franse rittenkoers. ”Eindelijk win ik toch wat koersen in Frankrijk”, lachte Roglic.

Volgende grote afspraak voor Roglic is de Tour de France, die hij nog niet heeft gewonnen, maar wel heel graag zou winnen. “Het gaat de goede richting uit. We hebben vertrouwen. Er is wel nog wat werk te doen, maar ik zou klaar moeten zijn voor de Tour de France.” Al grappend ziet de Sloveen dat wel wat anders: “Nu ga ik op vakantie en dan doe ik de Tour als voorbereiding voor de Vuelta.”

Ritwinnaar Jonas Vingegaard: “Ik ben terug op een zeer hoog niveau”

De Deen won de zware slotetappe vandaag en eindigde ook als tweede in het eindklassement. “Het was echt ongelooflijk. We hadden het plan om aan te vallen en dat hij (Roglic, red.) mij zou volgen. We wouden zien of we iedereen konden lossen en we zijn daarin geslaagd. We kunnen zeer blij en fier zijn met wat we vandaag gepresteerd hebben. Het is een van de grootste wedstrijden in de wereld en om dan een rit te winnen en tweede te worden in het klassement is een heel mooi resultaat.”

Voor Vingegaard is het toch ook wel een opsteker na een moeilijk seizoensbegin. “In de Ardennenklassiekers had ik niet mijn beste periode, maar nu ben ik terug op een zeer hoog niveau en daar ben ik heel tevreden over.”

Of ze dit huzarenstukje nog eens zullen herhalen in de Tour de France? “Het zal voor ons moeilijk zijn om deze een-twee over te doen in de Tour, want daar zijn er meer klassementsmannen. Pogacar, Vlasov en Martinez zullen daar zijn. De concurrentie zal dus groter zijn, dus zal het moeilijker worden om te winnen. Maar we zullen zeker proberen.”

Aangeboden door onze partners