Christophe Noppe spurt naar tiende plaats: “Leuk dat ik me dan toch nog eens kon tonen”

Christophe Noppe (centraal in het rood) sprint naar tiende plek.

Christophe Noppe (centraal in het rood) sprint naar tiende plek.© BELGA

Christophe Noppe legde zondag beslag op de tiende prijs in de Euro Shop Elfstedenronde in Brugge. “Doordat onze spurters in de lappenmand lagen, kon ik eindelijk nog eens aan mezelf denken”, vertelde de snelle man van Team Arkéa-Samsic.

Michel Vanden Heede

“Het was een vreemde koers. Nadat de vroege vlucht tot stand was gekomen, ging het niet snel in het peloton. Dat veranderde pas bij het binnenrijden van Brugge. Eenmaal de aanvallers werden ingerekend, ging het tempo weer naar beneden. Met als gevolg dat het een heel hectisch slot met veel frisse renners werd. Ik kon me lang goed vooraan handhaven, maar op anderhalve kilometer van de finish ging het fout doordat een renner van Lotto-Soudal een gat liet vallen. Een concurrent dichtte de kloof, waardoor ik uiteindelijk toch nog voor de prijzen kon spurten.”

“Het is altijd leuk om zelf eens wat publiciteit te pakken. Normaal gezien moet ik me wegcijferen voor onze topspurters, maar dit keer waren ze er niet bij. In de Baloise Belgium Tour zal ik alweer aan het collectief denken. De Brit Connor Swift is onze kopman. Hij kan als enige dicht eindigen in de tijdrit en de Ardennenetappe. Onze opdracht is om met hem UCI-punten te sprokkelen. Het zal belangrijk zijn om ons niet te laten verrassen in de openingsrit. Daar zal het klassement al door elkaar geschud worden.”

“In het Belgisch kampioenschap in Middelkerke zal ik wel voor eigen rekening kunnen koersen, maar mijn team telt slechts enkele Belgen (waaronder Benjamin Declercq). Het zal allemaal een beetje moeten meezitten om daar een mooi resultaat te boeken”, aldus nog Noppe. Neoprof Louis Blouwe maakte deel uit van de vroege vlucht met vier. Samen met Jens Reynders, Kobe Vanoverschelde en de Brit Reece Wood zong de Izegemnaar van Bingoal-Pauwels Sauces Wallonie Bruxelles het tot halfkoers uit. In de slotfase kwam Yves Lampaert sterk opzetten. Samen met zijn Franse ploeggenoot Florian Sénéchal werkte hij voluit voor de Nederlander Fabio Jakobsen, die vlot de voorspelde massasprint naar zijn hand zette. Caleb Ewan werd tweede. Tim Merlier, die de voorbije twee edities had gewonnen, kwam als derde over de finish.

Sep Vanmarcke gaf in de slotfase gas voor een snelle ploegmaat, maar het mocht niet zijn. Piet Allegaert werd veertiende, Louis Blouwe na al zijn inspanningen negentiende, Stefano Museeuw 24ste en Tom Devriendt 25ste. Gerben Thijssen gaf wegens ziekte forfait.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten