Zon en bewolking wisselen elkaar maandag af

Themabeeld 

Themabeeld ©  Agnes Van Parijs, Sint-Katelijne-Waver

Maandag wordt een wisselvallige dag, al kan het in de Kempen en Belgisch Lotharingen wel 20 graden warm worden. Dat meldt het KMI.

jvhBron: BELGA
De weersverwachtingen voor maandag. 

De weersverwachtingen voor maandag. ©  KMI

Het is maandagochtend op de meeste plaatsen licht tot wisselend bewolkt en droog. In het centrum en het oosten van het land is er meer bewolking, en vooral dichtbij de grenzen met Nederland en Duitsland is er kans op een buitje.

Naarmate de dag vordert, wordt het in het binnenland gedeeltelijk bewolkt met een afwisseling van zon, stapelwolken en wat hoge wolkenvelden. Aan zee blijft het vrij zonnig. Het kwik blijft steken rond 16 of 17 graden op het Ardense reliëf en aan zee, en rond 20 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen.

Maandagavond en -nacht wordt het licht bewolkt tot helder, met vooral over het noorden soms wat hoge wolkensluiers. Het koelt flink af, met minima tussen 4 graden op de Ardense hoogten, en 9 of 10 graden in de grote steden. Er kan lokaal wat nevel ontstaan.

Dinsdag wordt het zonnig met soms enkele lokale wolkenvelden. De temperaturen stijgen tot 20 graden aan zee en in de Hoge Venen, en tot 23 à 24 graden in de Kempen en in Belgisch Lotharingen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten