Antwerpenaars kunnen deelfietsen een naam geven: “Zo worden onze fietsen op een leuke manier vindbaar in onze Donkey-app”

Gebruikers van het nieuwe deelfietssysteem van Donkey Republic fietsen binnenkort op een Wiske, een Soraya of een Titus.  © rr

Antwerpen -

Donkey Republic lanceert over twee maanden een nieuw deelfietssysteem in de 32 gemeenten van de Vervoerregio Antwerpen en een paar aangrenzende gemeente in het Waasland. Het Deense bedrijf doet nu een beroep op de Antwerpenaar om suggesties te doen voor een naam voor elk van de 1.650 fietsen.

Sacha Van Wiele

De voorbereiding voor het nieuwe mobiliteitsproject met oranje elektrische deelfietsen is volop bezig. Het Deense Donkey Republic wil elke fiets een eigen naam geven. “Bij Donkey rijd je niet zomaar op een fiets, je rijdt op een Lucien, een Soraya of een Titus”, aldus het bedrijf. “Dankzij deze namen zijn onze fietsen op een leuke manier vindbaar in onze Donkey-app. Dat is niet alleen handig voor de gebruikers, maar ook voor onze ophalers of herstellers.” Om toekomstige gebruikers van het systeem bij het project te betrekken vraagt Donkey Republic de Antwerpenaars nu om hun favoriete naam door te geven.

“Ik heb mijn keuze al gemaakt: Suske, Wiske, Nello en Patrasche”, zegt Koen Kennis (N-VA), Antwerps schepen van Mobiliteit en voorzitter van de Vervoerregio Antwerpen. “Het moet binnenpretjes geven als je straks een fiets ziet rondrijden waarvan je weet dat jij de naam gekozen hebt.” Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) benadrukt het belang van dit nieuwe deelfietssysteem. “Met de elektrische deelfietsen van Donkey Republic maken we fietsen op langere afstanden bereikbaar voor iedereen binnen de Antwerpse Vervoerregio”, zegt de minister.

Meer dan 32 gemeenten

Dit deelsysteem zal beschikbaar zijn voor de inwoners van de 32 gemeenten in de Vervoerregio Antwerpen – die zich uitstrekt van Essen tot Boom en van Beveren tot Malle – en enkele aangrenzende Wase gemeenten. De fietsen staan in een hub of virtuele fietsenstalling, vooral aan park-and-rides en aan treinstations. Het uitlenen van deze fietsen gebeurt via een smartephoneapp. Geïnteresseerden kunnen hun favoriete na(a)m(en) voor de fietsen van het nieuwe deelsysteem doorgeven via de link https://oosterweelverbinding.be/name-your-donkey.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten