Netflix kondigt tweede seizoen van ‘Squid game’ officieel aan

 © YouTube- Netflix

Er komt een tweede seizoen van de immens populaire Zuid-Koreaanse Netflix-serie Squid game. Dat heeft de Amerikaanse streamingdienst zondagavond officieel bekendgemaakt.

Ester Meerman

Op sociale mediakanalen van Netflix werd een korte teaser geplaatst, met een animatie van de pop die een belangrijke rol in het verhaal speelt. Daarbij stonden de woorden “Rood licht… groen licht!”, een verwijzing naar een veelvoorkomende quote uit de serie.

Wanneer de nieuwe afleveringen te zien zullen zijn, is nog niet duidelijk. Schrijver, regisseur en producent van de serie Hwang Dong-Hyuk liet eerder weten dat een mogelijk nieuw seizoen wel eens tot 2023 of 2024 op zich zou kunnen laten wachten.

Squid game is de meest bekeken show aller tijden op Netflix. De reeks klokte afgelopen najaar in de eerste vier weken na de releasedatum 1,6 miljard kijkuren en werd in die periode door zeker 142 miljoen Netflix-abonnees gestreamd. Dat er een vervolg zou komen, lag daarmee voor de hand.

LEES OOK. Het ABC van ‘Squid Game’: wat zelfs de grootste fans niet wisten over Netflix’ populairste serie ooit

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Squid gameworden 456 spelers door een geheimzinnige organisatie uitgedaagd om een reeks Koreaanse kinderspelletjes te spelen. De winnaar van alle spelletjes krijgt zo’n 35 miljoen euro, wie een spel verliest krijgt een kogel door het hoofd. De serie kreeg kritiek vanwege de gewelddadige insteek van het verhaal en enkele expliciete scènes en leidde onder meer in België tot de vrees dat kinderen de serie op het schoolplein na zouden gaan spelen, waarbij slachtoffers zouden kunnen vallen.

LEES OOK. ‘Squid game’ op de speelplaats, experts bezorgd: “Maar we mogen niet in een morele kramp schieten”

De aankondiging van Netflix werd vergezeld door een boodschap van Hwang Dong-Hyuk. “Het duurde 12 jaar om het eerste seizoen van Squid game tot leven te wekken. Maar het duurde 12 dagen voordat Squid game de populairste Netflix-serie ooit werd”, aldus Hwang.

Het feit dat er een tweede seizoen komt, omschrijft hij als een “enorme shout-out naar fans over de hele wereld”. “Bedankt voor het kijken naar en genieten van onze show”, schrijft Hwang. Hij licht ten slotte nog een tipje van de sluier op en laat weten dat hoofdpersoon Seong Gi-hun, gespeeld door Lee Jung-jae, in de nieuwe afleveringen zeker meedoet, net als de gemaskerde kwade genius Frontman (Lee Byung-hun).

Aangeboden door onze partners

Lees ook