Sonia (24) opent naast schoonheidssalon ook eigen ijssalon: “Papa heeft me ijs leren draaien”

 

 ©  fvv

Gent -

Wie verkoeling zoekt in Gent, kan vanaf nu terecht bij Fifi Gelato. In de Sint-Jacobsnieuwstraat draait en verkoopt Sonia Chalal (24) haar eigen ijs, naar het recept van haar vader.

Lotte Ruysschaert

De liefde voor roomijs is Sonia met de paplepel ingegeven. Haar vader Ramdane rijdt immers al twintig jaar met zijn eigen ijskar rond en als kind ging Sonia vaak mee. “Zijn vaste klanten hebben me zien opgroeien”, vertelt ze.

Toch koos de Gentse met Algerijnse roots ervoor om eerst iets anders te doen. Ze ging aan de slag als bewakingsagent op de luchthaven van Zaventem. “Maar ik wilde graag zelfstandige worden en het was papa’s droom om een pand te hebben waarin hij zijn ijs verkoopt, dus ben ik voor Fifi Gelato gegaan.”

 

 ©  fvv

Haar vader leerde haar hoe ze ijs moest maken en nu draait Sonia alles zelf achterin haar zaak. Om de zoveel weken introduceert ze enkele nieuwe smaken. Momenteel zijn de tijdelijke smaken mojito en watermeloen.

Sonia verkoopt ook bubble waffles en pannenkoeken, want ze wilde al lang een desserthuis openen. “Ik heb gekozen voor bubble waffles omdat je die niet veel vindt in Gent. Ze zijn een beetje zoeter dan gewone wafels en worden geserveerd met een bol ijs.”

De naam Fifi komt van het koosnaampje dat haar vader heeft voor haar zus Feriel. Die komt na schooltijd trouwens helpen in de zaak. Sonia is nog op zoek naar jobstudenten, omdat ze naast Fifi Gelato ook nog een schoonheidssalon runt, Beautélicieux.

Fifi Gelato, Sint-Jacobsnieuwstraat 83. Elke dag open van 10 tot 20 uur.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent