Boksen

Giovanni Techel breekt hand bij comeback in Ardooie: “Honger is terug, geluk nog niet”

Giovanni Techel (links) werd in zijn kamp tegen Janjanin tot opgave gedwongen. 

Giovanni Techel (links) werd in zijn kamp tegen Janjanin tot opgave gedwongen. © Bart Vandenbroucke

Na twee jaar onderbreking maakte Giovanni Techel (25) afgelopen weekend in Ardooie onverwacht zijn comeback als bokser, maar een vervelende handbreuk bleek de grote spelbreker. “De honger was terug, het geluk helaas niet”, zuchtte de Poperingenaar.

Ruim drie jaar geleden was Giovanni Techel een van de meest populaire West-Vlaamse boksers, maar lichamelijke kwaaltjes en corona hakten er stevig in. De honger verdween en Techel verhuisde ook naar het Oost-Vlaamse Lede, waar hij ging samenwonen met gewezen bokster Elfi Philips. 

“Zij overtuigde mij om te herbeginnen”, aldus Techel. “De honger was weggeweest, maar de microbe niet. Het begon weer te kriebelen toen ik mijn jongere broer Harley volgde en zag winnen. Ik ben minder extravert dan hij. Mijn broer kan enorm uitbundig zijn, de showman uithangen en het publiek bespelen. Ik kan dat minder, maar ik ben wel even gedreven. Daarom was ik ook zo ontgoocheld in Ardooie. Ik had er alles voor gedaan en de honger was helemaal terug, maar het geluk helaas nog niet. Ik startte goed, maar brak dan mijn hand. Ik wilde aanvankelijk niet opgeven, want ik steek zo niet in mekaar, maar op een gegeven moment was de pijn niet meer te harden. Ik heb toen de meest logische en verstandige beslissing genomen om te stoppen en mijn hand niet helemaal om zeep te helpen. Ik werk in de bouw en heb mijn handen daar hard nodig. Hoe lang ik buiten strijd zal zijn, valt nu nog niet in te schatten. Dat kan variëren van zes maanden tot een jaar, maar ik probeer zeker terug te keren. Na een heupoperatie kan mijn vriendin nooit meer boksen. Zij kent dus het gevoel van nooit meer in die ring te kunnen staan en daar wil ik nog niet van weten.” (kv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten